Başbuğ: Hesap sormalıyız

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, hukuki tartışmaların bitmediği Ergenekon ve Balyoz davalarından mağdur olan Türkan Saylan ile diğer mağdurlara yapılanların hesabını sormak gerektiğini söyledi.

Başbuğ: Hesap sormalıyız

Gaziantep’te Bir Düşünce Grubu tarafından düzenlenen “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu söyleşide konuşan Başbuğ, kimseye kin ve nefret duymadıklarını ama Türkan Saylan ve diğer mağdurların yaşamından çalanların hesap vermesi gerektiğini vurguladı. Başbuğ, ”Bu süreçte sivili, askeri, üniversite hocası Türkan Saylan’ın hesabını sormayacak mısınız? Hastalıkla uğraşıyordu ve öldü, hayatını kısaltmadılar mı?” diye sordu.

‘İYİ MÜSLÜMAN’ SAHTEKARLIĞI

1 saat boyunca Atatürk ve Cumhuriyet hakkındaki konuşması büyük bir dikkatle dinlenen Başbuğ, Engenekon ve Balyoz davası sürecinde yaşadıklarını da anlattı. O karanlık dönemin tam olarak aydınlanmadığını belirten Başbuğ, ‘Şimdi her şey ortaya dökülüyor. Yapılan oyunların ne kadar çirkin, ahlaksız olduğu ortaya çıkıyor. Ahlaksızlıkları yapanların kalkıp da kendilerini daha iyi Müslüman diye tanımlaması çok sahtekarca. Cezaevindeyken hep adalete inandık. Bu dünyada olmasa da öbür dünyada adaletin sağlanacağına inandık ama bugün bu oyun oynayanların ayaklarına dolaştı ve her şey ortaya döküldü.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X