Başbuğ Mütareke sürecini anlattı

Mudanya Mütarekesi’nin 95. yıldönümü kutlama etkinlikleri, 26. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un katıldığı söyleşi ve imza günü ile başladı.

Başbuğ Mütareke sürecini anlattı

ÖMER BİLİK

 

Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan Yardımcıları ve meclis üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Atatürk’ün not defterinde Türkiye Devleti’nin kuruluş aşamasına değindiğini ifade eden Başbuğ, Atatürk’ün bu not defterinden kesitler sundu. Kurtuluş Savaşı ve İstiklal Savaşı’nın ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin mucize olduğunu ifade eden Başbuğ, “Bunu ancak Mustafa Kemal gibi bir deha ve ona inanan Türk Milleti ve Türk Ordusu gerçekleştirebilirdi. Ne mutlu ki, böyle bir dâhiye Türkiye sahip olmuştur” dedi. 

Başbuğ, Atatürk’ün ileriyi gören nadir bir devlet adamı olduğunu belirtti. Mustafa Kemal’in Mudanya’da asıl hedefinin silah kullanmadan Trakya’yı geri almak olduğuna değinen Başbuğ, Atatürk’ün dış politikada takındığı tavrı ve gerçekçi kişiliğinden bahsetti. Başbuğ, “Bu coğrafya çok zor bir coğrafyadır. Bekanızı devam ettirebilmek için güçlü olmanız lazımdır. Her şeyden önce güçlü bir orduya ihtiyacımız dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X