Başçı, 2016 politikalarını açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Başçı, 2016 başında düşüş sürecine girmesi beklenen enflasyonun, yıl sonunda yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Başçı, 2016 politikalarını açıkladı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “2016 yılında para ve kur politikası” konulu basın toplantısında yaptığı konuşmada, “2016-2017 yılları gibi 2018 için de enflasyon hedefi Orta Vadeli Program’ın (OVP) hazırlık sürecinde hükümetle varılan mutabakatla uyumlu olarak yüzde 5 seviyesinde belirlendi. Bunun dışında 2016 yılları başlarında düşüş sürecine girmesi beklenen enflasyonun yıl sonunda yüzde 6,5 seviyesinde gerçekleşeceği öngörülüyor” dedi.

 

Başçı, “OVP’de 2016 yılı için enflasyon konusunda yüzde 5 tavsiye ederdik aslında ancak yüzde 6,5 konusunda ortak bir projeksiyon belirledik. Bu yüzde 1,5 puanlık artış asgari ücretteki artışın etkisi olarak özetlenebilir. Bu yönetilebilir bir etki olarak görülüyor” diye konuştu.

 

“Teknik alan ve siyasi alan ayrımını iyi yapmak gerekir”

 

Seçim bildirgeleri ve hükümet programında teknik olarak herkesin anlayacağı dilden “araç bağımsızlığı”nın tarif edildiğini, kendi içinde tutarlı olduğunu belirten Başçı, şöyle konuştu:

 

“Geçen sene ve önceki yıllardaki hükümet programlarında farklı dille yazılmıştı bu, onun daha açık bir dille yazılmış olması araç bağımsızlığını ifade eden bir cümledir, tamamen Merkez Bankası Kanunu’ndaki ifadelerdir. Dolayısıyla burada herhangi bir değişiklik yok diye düşünüyoruz biz. Onun dışındaki tartışmalar, sadece Türkiye’de değil, her yerde bu zaman zaman olur. Çünkü bu, teknik alan ve siyasi alan ayrımını iyi yapmak gerekir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X