‘Başçı çok başarılı’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, ‘Merkez Bankası Başkanımızı, başkan olmadan çok önce tanırım. Kendisine çok güvenirim ve çok başarılı da bir Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor diye görüyorum’ dedi.

‘Başçı çok başarılı’

Atalay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. ‘Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın lojmanını boşaltması ve partiniz içinden ona yönelik istifa çağrıları çerçevesinde dolardaki yükselişi değerlendirebilir misiniz?’ sorusu üzerine Atalay, ‘Ben doğrusu Merkez Bankası Başkanımızı, başkan olmadan çok önce, akademik hayattan, hayatın diğer kesimlerinden tanırım. Kendisine çok güvenirim ve çok başarılı da bir Merkez Bankası Başkanlığı yapıyor diye görüyorum. Benim değerlendirmem budur’ diye konuştu.

Fidan’ın istifası

Beşir Atalay, ‘Hakan Fidan’ın aday adaylığı için istifası tartışıldı. Bu tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusu üzerine de, ‘Tartışmalara girmem. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın bu konudaki düşüncelerini değerlendirmem. O polemiğe bizim girmemiz yanlış olur. Daha doğrusu girersek polemik olur’ değerlendirmesinde bulundu.

Atalay’dan teşkilata uyarı: Boşuna istifa etmeyin

Beşir Atalay, milletvekilliği aday adaylığı konusunda parti teşkilatını uyardı. Atalay, ‘Daha önce de açıklamıştık. ‘Teşkilatlarımızda görev alan arkadaşlarımız istifa etmesinler, çünkü aday yapılmayacak’ diye. Kulağımıza gelen bazı istifa haberleri var, teşkilatlardan gelen. O arkadaşlarımıza şimdiden söylüyoruz, hiç başvuru yapmasınlar. Boşu boşuna para vermiş olurlar. MYK’da aldığımız bir karar var. Aday adaylığı sürecinde partimizde temayül yoklaması yapılıyor. Kanaat önderlerinin görüşünü alacağız. Belki bir sandık koyacağız. Tabi bunun ötesinde bütün seçim çevrelerinde ayrı ayrı iyi kamuoyu yoklamaları yapacağız. 6 Mart’ta başlayacak komisyonlarımız çalışacak ama şehrin görüşünü, vatandaşlarımızın görüşlerini almak için azami çabayı sarf edeceğiz’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X