Başer ve Özçelik’in dosyaları Yargıtaya gönderilecek

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturmasında, haklarında açılan dava kapsamında tutuklanan hakim Başer ile Özçelik’in dosyalarının Yargıtay’a gönderilmesine karar verildi.

Başer ve Özçelik’in dosyaları Yargıtaya gönderilecek

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturmada, tutukluların reddihakim talebini yetkisi olmadığı halde kabul eden hakim Metin Özçelik ile salıverilmelerine hükmeden hakim Mustafa Başer hakkında hazırlanan iddianamelerle ilgili olarak son soruşturmanın açılmasına hükmederek, dosyaların Yargıtay’a gönderilmesine karar verdi. 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından Başer ve Özçelik hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “görevi kötüye kullanmak” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilerek, kovuşturmanın başlatılmasına hükmedildi. 

Mahkeme, şüphelilere iddianameyi tebliğ ettikten sonra savunma ve ek deliller için süre verdi. 

Daha sonra şüphelilerin taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, Başer ve Özçelik hakkında “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs”, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “görevi kötüye kullanmak” ve “gizliliğin ihlali” suçlarından son soruşturmanın açılmasına karar verdi. Mahkeme, dosyaların Yargıtay’a gönderilmesine hükmetti. 

Başer ve Özçelik haklarındaki suçlamaların işlendiği tarihte birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay’da yargılanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X