Başhekim Kara faaliyetleri anlattı

2014 yılında hizmet vermeye başlayan Mudanya Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Cumhur Kara, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın’ın da bulunduğu toplantıda bağışlar, hastanede sürdürülen çalışmalar ve 2015 yılı faaliyetle

Başhekim Kara faaliyetleri anlattı

ÖMER BİLİK

Geçtiğimiz yıl 30 olan doktor sayısının da 40’a çıkarıldığını belirten Kara, yeni alınan endovizyon, endoskopi, göz OCT cihazı ve yag lazer, anestezi cihazı, odyometri cihazı ve kabini gibi cihazların yeni alımlarının birçoğunun bağışlarla gerçekleştirildiğini kaydetti. 

Bağışların 167 bin 250 TL cihaz ve 573 bin TL de cihaz harici bağış olduğunu ifade eden Kara, genel bütçeden de 415 bin 369 TL ile çeşitli eksiklerin giderildiğini söyledi. Kara, 2015 yatırım toplamının ise 1 milyon 698 bin 416 TL olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl Acil Servis’e 5 bin 512 hasta başvururken, bu yıl bu rakamın 7 bin 707’ye çıktığını kaydetti. 

Poliklinik hastalarında ise yüzde 30’luk bir artış yaşandığını belirten Başhakem Op. Dr. Cumhur Kara, yatak doluluk oranının ise yüzde 71.83’e ulaştığını kaydetti. Kara A ve B grubu büyük ameliyat sayısının da 322’den 428’e çıktığını anlattı. 

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise “Vatandaşlara ve kendi çalışanlarına özen gösteren, kişilikleriyle, uyumluluklarıyla ve kaliteleriyle Mudanya Devlet Hastanesi bizim model hastanemiz. Tüm doktorlarıyla, idari ve sağlık personeliyle tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X