Başika’da IŞİD saldırısı: 4 Türk askeri yaralı!

IŞİD Musul’un Başika bölgesinde bulunan Sünni güçlere ait bir karargahı bombaladı. Saldırıda 4 Türk askeri yaralandı. Ayrıca yerel güçlerden 2 kişinin öldüğü ve 2 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Başika’da IŞİD saldırısı: 4 Türk askeri yaralı!

Saldırı saat 15.25’te gerçekleşti. Kampa, çok sayıda havan mermisi ve roketle saldırı düzenlendi.

Saldırıya kampı korumakla görevli Türk askerleri tarafından anında karşılık verildi. Karşı ateşte hem havan hem de kampta konuşlu bulunan topçu bataryaları kullanıldı. Karşılıklı top atışı yaklaşık 2 saat boyunca devam etti. Saldırıda 4 Türk askeri yaralandı.

Şırnak’a tahliyeleri gerçekleştirilen askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi..

IŞİD saldırısında yerel güçlerden 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

GENELKURMAY’DAN AÇIKLAMA

“16 Aralık 2015 tarihinde; DEAŞ(IŞİD) Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DEAŞ(IŞİD) Terör Örgütü’nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika’daki Üs Bölgesine düşmüştür. Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı dört Kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış ve süratle Şırnak Devlet Hastanesi’ne tahliye edilmişlerdir. Tespit edilen DEAŞ(IŞİD) Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X