Başkan Aktaş acı gerçeği açıkladı; Bursa’da 115 bina acil boşaltılmalı…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı oturumunda “Sadece 1050 konutlar değil Bursa genelinde 115 tane riskli bina var. Burada oturan insanlar var. Buradan çağrı yapıyorum acilen buraların yıkılması lazım” dedi…

Başkan Aktaş acı gerçeği açıkladı; Bursa’da 115 bina acil boşaltılmalı…

DERYA DEMİR PINAR
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kasım ayı oturumuna CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerin yönetim kurullarında AK Partili ilçe başkanları ile bazı MHP’li yöneticilerin maaş aldığına yönelik iddiaları damga vurdu. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan oturumda, konuyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Sırf Büyükşehir belediye başkanını yıpratmak, Cumhur ittifakı’na zarar vermek amacıyla bir hamle. İştiraklerin sayısı ben göreve geldiğimde 10’du, 8’e düştü. 63 yönetim kurulu üyesi var. Bu geçmişte de böyleydi. Göreve geldiğimde huzur hakkı 750 TL’ydi. Bu 1250 TL’ye taşındı. MHP ve AK Parti’nin çiftliğiymiş gibi bir algıyı kabul etmiyorum” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 28 tane iştiraki olduğunu kaydeden Aktaş, “Burada yönetim kurulu başkanlarına net 14 bin 200 TL, yönetim kurulu başkan vekillerine 8 bin 950 , üyelerine 4 bin 960 TL huzur hakkı veriliyor” diye konuştu.

“KARACA NİLVAK’I ANLATSIN”
Karaca’nın açıklamalarının etik olmadığını ifade eden Aktaş, “Ayda bir kaç kez toplantıya gelen, bununla ilgili telefon açan, vaktini ayıran insanlara resmen telefon faturasını ya da arabanın yakıtını karşılığı olan minik huzur hakkı arpalıkmış gibi anlatmanın etik olmadığını, ahlak dışı olduğunu düşünüyorum. Burada bir haksızlık varmış gibi anlatmak çok ayıp. Zaten göreve geldiği günden beri kendisi sadece bu işleri yapmakla meşgul. Amaç beni yıpratmaksa belediye icraatları üzerinden yürümeniz lazım. Bu çok sağlıklı yaklaşım değil. Karaca’yı, Nilvak’ın ne işler yaptığını, nasıl rakamlar döndüğünü o belediye vakfının seçim öncesindeki durumunu anlatmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da, “İlçe başkanının senin yönetim kurulunda ne işi var” diyerek Aktaş’a tepki gösterdi.

115 BİNA ACİL BOŞALTILMALI
Kentsel dönüşüm konusunda 1050 konutlar sakinlerinden gelen teklif konut artı ticaret olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Bu teklif konutta 2.8, ticarette de 3.9 olmak üzere ortalama 3.5 emsal civarında. Bizim böyle bir şey kabul etmemiz mümkün değil. Eğer bu konuda bir yaklaşım ortaya koyacaksak bana göre siyasi mülahazalardan uzak bir yaklaşım ortaya koymamız lazım. Sadece 1050 konutlar değil Bursa genelinde 115 tane riskli bina var. Burada oturan insanlar var. Buradan çağrı yapıyorum acilen buraların yıkılması lazım” dedi. bir algıyı kabul etmiyorum” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 28 tane iştiraki olduğunu kaydeden Aktaş, “Burada yönetim kurulu başkanlarına net 14 bin 200 TL, yönetim kurulu başkan vekillerine 8 bin 950 , üyelerine 4 bin 960 TL huzur hakkı veriliyor” diye konuştu.

PROVAKASYON TARTIŞMASI
İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun 1050 konutlarda yaptığı basın açıklamasını eleştiren Aktaş, “İYİ Parti İl Başkanı her durumdan vazife çıkarmak için fırsat kolluyor. Bu şehri seviyorsanız provakasyon yapmayın, hakikatleri konuşun, olmayacak şeylerle milletin aklını karıştırmayın. Eğer biraz hesap kitap biliyorsanız ne istenildiğine bakın. Bu şehrin hayrına ve menfaatine olan her türlü görüş ve öneri başımızın tacıdır. Ama kasıtlı ve art niyetli yaklaşımları kabul etmiyorum” dedi. Aktaş’a cevap veren İYİ Parti Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş da, “İYİ Partililer provakatör değildir. Biz muhalefette bulunan siyasi partiyiz. Vatandaş bizi nereye çağırırsa oraya gideriz. Elimizden gelen ne varsa onu yaparız. Hiçbir zaman provakasyon amaçlı kullanmadık. Oturduğunuz makam şikayet etme değil çözüm üretme makamı” dedi.

Ayın personeli; itfaiye ekibi
Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nde ayın personeli olarak İzmir depreminin ardından bölgeye gidip aralıksız 5 gün arama kurtarma çalışmalarında görev alan 23 itfaiye personeli seçildi. Bayraklı bölgesinde Emrah Apartmanı, Doğanlar Apartmanı ve Rızabey Apartmanı enkazlarında görev alan tüm personel adına teşekkür belgesi itfaiye personeli Şükrü Kibar’a verildi. Özel bir şirkette genel müdür olarak çalışan, 2011 yılından bu yana da Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında gönüllü itfaiyeci olarak çalışan 46 yaşındaki Melih Öztürk de ayın vatandaşı seçildi. Halen gönüllü itfaiyeciliğe devam eden Öztürk, bu süreçte birçok büyük yangın, orman yangını ve trafik kazalarında görev aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X