Başkan Aktaş’tan Bursa’ya 3 mesaj bir müjde! OLAY’dan ses getirecek röportaj…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa kamuoyunun gündeminden düşmeyen Yunuseli Havaalanı, Tarihi Hanlar Bölgesi Projesi ve kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini ve atılacak adımları OLAY’a açıkladı. Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın, Başkan Aktaş ile yaptığı röportaj çok ses getirecek türden…

Başkan Aktaş’tan Bursa’ya 3 mesaj bir müjde! OLAY’dan ses getirecek röportaj…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa kamuoyunun gündeminden düşmeyen Yunuseli Havaalanı, Tarihi Hanlar Bölgesi Projesi ve kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini ve atılacak adımları OLAY’a açıkladı.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın, Başkan Aktaş ile yaptığı röportaj çok ses getirecek türden…

Başkan Aktaş’ın verdiği önemli mesajlar şöyle:

Yunuseli çok güzel yaşam alanı olur

6 siyasi parti orada toplantı yaptı. ‘Yeni bir Doğanbey oluşturacaksınız’ dediler. Benim böyle bir açıklamam yok ki. Mihraplı gibi, Merinos gibi inşallah burasını da yaşam alanı olarak kazandırmak benim en büyük hayallerimden. Yunuseli güzel bir yaşam alanı olur. Çok güzel parklar olur.

Merkez Bankası orada olmamalı

Kozahan’ı, Pirinçhan’ı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Merkez Bankası orada olmasın yaklaşımına ben de sahibim. Ben kişisel görüşümü söyleyebilirim.
Burada işin sanatkarına, mimarına, teknik insanına da saygı duymak zorundayız. Diyorlar ki, bu kadar büyük açık alan olmaz. Bu projeler bir fikir projesi.

Konut satmak için dönüşüm yapmayacağız

Benim 5-6 kentsel dönüşümüm var, yedincisi yok. 1050 Konutlar, Sıcaksu, Beşyol, Yiğitler 75. Yıl, Altıparmak’la alakalı proje çalışıyoruz şu an. Altıparmak-Çarşamba bölgesini 6-7 etapta kentsel dönüşüme alacağız. Kimsenin 150 bin liralık dairesini 750 bin liraya çıkarmak için kentsel dönüşüm yapmıyoruz.

Adliye Kavşağı geliyor

Trafik konusunda da müjdeler veren Aktaş, ‘Adliye Kavşağı geliyor. Yakın Çevre Yolu’nun Botanik civarındaki dönüş kolları geliyor. Bunlar sorun çözücü çalışmalar. Acemler’le alakalı uygulamalarımız devam ediyor. Başladı çalışma. Mudanya yönüne gidiş istikametinde yol genişletme çalışması var. Ona da başlayacağız.

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın, Başkan Aktaş ile yaptığı röportajın tamamı için tıklayın… 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X