Başkan Ali Özkan iddialı; ‘Karacabey altın çağını yaşayacak’

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede ‘gerçek belediyecilik’ anlayışıyla yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, yeni dönemde Karacabey’in altın çağını yaşayacağını söyledi.

Başkan Ali Özkan iddialı; ‘Karacabey altın çağını yaşayacak’

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’de ‘gerçek belediyecilik’ anlayışıyla yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, yeni dönemde Karacabey’in altın çağını yaşayacağını söyledi.

Karacabey’in, tarımın en önemli merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Özkan, Karacabey Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini yeni dönemde ilçeye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu da hatırlatan Özkan, “Deprem maalesef Türkiye’nin gerçeği. İlçemizde bina stoğu açısından çok fazla riskli yapı yok. Ancak biz, Karacabey Belediyesi olarak bu konuda tedbirli adımlar atmayı sürdürüyoruz. AKUT ile yaptığımız iş birliği neticesinde, Karaca Park içerisinde modern bir eğitim merkezi yakında tamamlanmış olacak. Hayata geçireceğimiz Afet Farkındalığı Kompleksi, ilçemize bu anlamda önemli katkılar sağlayacaktır. Elbette temennimiz bunlara hiç gerek kalmaması ama deprem ülkesinde yer alan konumumuz, bu tarz afetlere karşı bilinçli ve koordinasyon içerisinde olmamızı gerektiriyor. Bu anlamda ilçemize depreme dirençli rezerv yerleşim alanları kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni yatırımlarla Karacabey’in geleceğinin sağlam temellerle inşa edildiğini söyleyen Özkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUSKİ marifetiyle Karacabey’de yürütülen ve ilçenin 100 yıllık ihtiyacına yanıt verecek altyapı çalışmalarının ardından, Karacabey’e arıtma tesislerinin inşasının da hızla devam ettiğini belirtirken, yeni dönemde Karacabey Merkezi Atık Su Arıtma Tesisini de ilçeye kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Karacabey’de bu yıl 12’ncisi düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarının, Türkiye’nin dört bir yanından üretici ve çiftçilerin katılımıyla büyük ilgi gördüğünü de aktaran Özkan, “Bizler, Karacabey’i her anlamda daha ileri götürebilmek için çalışıyoruz. İlçemizde düzenlenen organizasyonlara ilgi her geçen gün daha da artıyor ve yeni alanlara ihtiyaç duyuluyor. Bu noktada çok daha geniş kapasiteye sahip fuar ve etkinlik alanını Karacabey’e kazandırmak istiyoruz” dedi.

Başkan Ali Özkan, 3T vizyonunun önemli parçalarından biri olan turizmle ilgili çalışmaları yeni dönemde de hız kesmeden sürdüreceklerini ifade ederken, Karacabey Longozu ve Ihlamur Ormanları Milli Parkı ile Karacabey’in turizm pastasından daha fazla pay almaya devam edeceğini ifade etti. Özellikle pandemi sürecinden sonra Türkiye’de kırsala dönüşün hızlanmaya başladığını anımsatan Özkan, şöyle konuştu:

“Karacabey’imiz, zengin coğrafyasında organik ve doğal tarım faaliyetleri ile bir üretim merkezi konumumda. Ayrıca 23 kilometrelik Türkiye’nin en uzun doğal kumsalı, Marmara Denizi’ne olan kıyıları ve hemen yanı başımızdaki longoz ormanı, ıhlamur ormanı ile sağlıklı ve doğal yaşam için ideal yerlerden biri. Özellikle pandemi sürecinden sonra, alternatif turizmin yaygınlaşması ile ilçemize olan ilgi de her geçen gün daha da artmaya başladı. Bu anlamda biz de kırsal yerleşim alanlarımızı daha da genişleterek, kırsala dönüşü teşvik etmeyi hedefliyoruz. Bunu yaparken de kırsal turizm alanlarıyla ilgili yeni rotalar da oluşturacağız.”

Sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşların her an yanlarında olmaya devam ettiklerini de vurgulayan Özkan, yeni dönemde kente rehabilitasyon ve yaşlı bakım merkezi kazandırmayı hedeflediklerini de söyledi. Özkan, 7’den 70’e tüm vatandaşları spora yönlendirmek ve spora teşvik etmek amacıyla, spora yönelik yatırımlara yeni dönemde de devam edeceklerini belirterek, bu noktada ilçeye okçuluk kompleksi kazandırmayı hedeflediklerini de ifade etti. Başkan Özkan, son yıllarda sporla da anılan ve spora verilen destekler sayesinde, pek çok branşta Türkiye’de önemli başarılarla adından söz ettiren Karacabey’in spor yatırımlarının bununla da sınırlı kalmayacağını ve yarı olimpik yüzme havuzunu da yeni dönemde ilçeye kazandırmak istediklerini söyledi.

Karacabey’de hayata geçirdikleri gençlik merkezinin büyük ilgi gördüğünü belirten Ali Özkan, yeni dönemde ilçeye dijital gençlik ve spor merkezi kazandırarak, bu konuda atılımlara devam etmeyi hedeflediklerini de kaydetti. Karacabey’in 3T vizyonunun önemli parçalarından biri olan teknolojik yatırımlar noktasında da çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Özkan, güçlü Türkiye yolunda teknoloji üreten ve geliştiren gençlere ihtiyaç duyulduğunu, bu noktada da genç mühendisler ile öğrenciler için teknoloji atölyesi ve kuluçka merkezini Karacabey’e kazandıracaklarını söyledi.

Özkan, Karacabey Belediyesi olarak iş dünyasına adım atmaya hazırlanan gençlere de kariyer buluşmaları ve rehberlik araştırmaları hizmeti ile destek olmayı hedeflediklerini söylerken, Türkiye’nin geleceğine nitelikli iş gücünü kazandırmak için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Tarıma dayalı sanayisiyle köklü bir geçmişi bulunan ve sahip olduğu geniş coğrafyasında, yaygın tarımsal faaliyetlere ve bereketli topraklara ev sahipliği yapan Karacabey’de çok sayıda ürünün yetiştiğini söyleyen Özkan, özellikle Karacabey’in domates, defne, kırmızı biber, soğan, saç tava, ıhlamur ve mihaliç peyniri gibi lezzetlerinin, yöresel ürün pazarı ile geleceğe taşınacağını de sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X