Başkan Altepe, Bursalıların bayramını kutladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursalıların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, bayramın İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

Başkan Altepe, Bursalıların bayramını kutladı

Başkan Altepe, bayram namazını tarihi Emir Sultan Camii’nde kıldı. Namaz sonrası cemaatle bayramlaşan Başkan Altepe, daha sonra Emir Sultan Hazretleri’nin türbesine geçerek dua etti.

Başkan Altepe, cami çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Bayramların her türlü husumeti yok eden müstesna zamanlar olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Kurban Bayramı’nın İslam dünyasına ve insanlığa hayırlar getirmesini diledi. Başkan Altepe, “Bugün Kurban Bayramı. Dinimizde, kültürümüzde ve toplumsal hayatımızda ayrı bir önemi olan, güzel bir gün. Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde kutlayan milletlerden biriyiz. Bayram namazımızı kıldık. İnşallah birazdan kabir ziyaretleri yapacağız ve ardından herkes gibi kurbanımızı keseceğiz. Böylelikle görevimizi yerine getirmiş olacağız” dedi.

Başkan Altepe, açıklamasında, Arakan’da Müslüman halka yönelik gerçekleştirilen soykırıma da değindi. Tüm dünyanın gözü önünde vahşet yaşandığını ve İslam dünyasının bayrama bu nedenle mahzun girdiğini belirten Başkan Altepe, “Allah, ülkemizde ve Bursa’da olduğu gibi Arakan’da da bayramın gerçek anlamda yaşanmasını nasip etsin. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X