Başkan Altepe’den ‘ilaç’ çağrısı

Suriye’deki iç savaşta en büyük ihtiyacın tıbbi malzeme olduğunu açıklayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu eksikliği giderebilmek için Bursa’da ilaç kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Başkan Altepe’den ‘ilaç’ çağrısı

Vatandaşlardan evlerinde bulunan atıl durumdaki tüm ilaçları bağlı bulundukları belediye birimlerine teslim etmelerini ve kampanyaya katılım sağlamalarını isteyen Başkan Altepe, “İlçe belediyelerinden bize ulaştırılan ilaçlar, birkaç gün içinde ihtiyaç bölgelerine gönderilecek. Acil koduyla bize bildirilen ilaç talebine tüm vatandaşlarımızdan hassasiyetle yaklaşmalarını bekliyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ateş çemberi içerisinde yer alan Suriye halkı için bir yardım kampanyası daha başlattı. Daha önce eksiliği hissedilen malzemeler için defalarca gönderimde bulunan ve kardeş Suriye halkının savaş acılarını en aza indirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, ‘acil’ koduyla bildirilen ve bölgenin şu anda en büyük ihtiyacı olan ilaç konusunda da harekete geçti.

“NE KADAR İLAÇ VARSA TOPLAYALIM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bombaların halkın üzerine yağdığı ve çok büyük bir vahşetin yaşandığı Suriye’de en büyük ihtiyacın ilaç olduğunu vurguladı. Zulmün en acımasız şekliyle hüküm sürdüğü ülkeden bu yönde ‘acil’ koduyla talep geldiğini ve Büyükşehir Belediyesi olarak hemen harekete geçtiklerini belirten Başkan Altepe, “Bizden evlerimizde bulunan ve kullanılmayan tüm ilaçları kendilerine göndermemizi istiyorlar. Aman Bursa olarak olaya hassasiyetle yaklaşalım. Ne kadar ilaç varsa toplayalım ve buradaki kardeşlerimize ulaştıralım. Bu gayeyle ilaç kampanyası düzenledik. Tüm hemşerilerimizi kampanyaya iştirak etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

“BU YARDIMA ŞİDDETLE İHTİYAÇLARI VAR”

Başkan Altepe, yardımların düzenli olması için sistematik bir yol belirlediklerini kaydetti. Vatandaşlardan topladıkları ilaçları ilçe belediyelerine teslim etmelerini isteyen Başkan Altepe, ilçe belediyelerinden Büyükşehir’e ulaştırılacak malzemelerin birkaç gün içinde Suriye’deki gereksinim yerlerine gönderileceğini ifade etti. Kampanya çerçevesinde toplanamayan ve eksikliği hissedilen tıbbi malzemelerin de Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alma yoluyla temin edileceğini ve bölgeye yollanacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Bu yardıma şiddetle ihtiyaçları var çünkü orada her gün ameliyatlar oluyor. Her gün tıbbi müdahaleler yapılıyor. Onun için de ilaca büyük gereksinim duyuluyor. Ben Bursalı tüm hemşerilerimizi bu konuda daha duyarlı olmaya ve kampanyaya katılmaya çağırıyorum” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X