Başkan Altepe’ye Bulgaristan’dan fahri hemşerilik

Bulgaristan Krallığı’nın başkenti olan Veliko Tarnovo yerel parlamentosu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe için fahri hemşerilik kararı aldı.

Başkan Altepe’ye Bulgaristan’dan fahri hemşerilik

Veliko Tarnovo eyalet meclisinin oybirliğiyle aldığı kararla, Bursa ile Veliko Tarnovo arasındaki kültürel miras ve karşılıklı iş birliği görüşmeleri hız kazandı.

Bulgaristan Krallığı’nın kurulduğu Veliko Tarnovo eyaleti ile Büyükşehir Belediyesi arasında başlayan kardeşlik görüşmeleri mutlu sonla noktalandı.

Dışİşleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Kültür mirası çalışmaları kapsamında, Yeşil Bursam Derneği aracılığıyla Büyükşehir Belediyesi ile Bulgaristan’ın Veliko Tarnovo kenti arasındaki karşılıklı kardeşlik görüşmeleri tamamlandı. 2014 yılında Bursa’ya gelen Vania Palova’nın başkanlığındaki Veliko Tarnovo kenti heyeti ile Bursa Büyükşehir Belediyesi arasındaki heyetler arası görüşmeler, her iki kentinde belediye meclislerinden geçen kardeşlik anlaşmasıyla pekişti.

Daha sonra Bursa’yı ziyaret eden Veliko Tarnovo eyaleti Belediye Başkanı Daniel Panov ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptıkları görüşmelerde, Osmanlı İmparatorluğunun ilk başkenti Bursa ile Bulgaristan Kırallığının başkenti Veliko Tarnovo arasında kültürel çalışmaları başlattı. İki şehir arasındaki karşılıklı kültürel çalışmalar kapsamında, Veliko Tarnovo’nun Bizans esaretinden kurtulduğu yıl dönümünde,  Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Avrupa’nın Fahri Hemşerisi olarak kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile Veliko Tarnovo arasında iki başkentin kardeş olmasıyla ilgili kararların her iki belediyenin de meclislerinde alındığını ve anlaşmanın Haziran ayı içinde imzalanacağını ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X