Başkan Dündar, Kosova’da temaslarda bulundu

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek 1. Murad Hüdavendigar’ı anma programı için gittiği Kosova’da bazı temaslarda bulundu.

Başkan Dündar, Kosova’da temaslarda bulundu

Dündar, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’ı ziyaretinde, 12 yıldır 1. Murad Hüdavendigar’ı Kosova’da andıklarını belirtti.

Bu anma programıyla iki ülke ve iki toplum arasında yüzyıllar önce kurulan kardeşlik bağlarının günümüzde de devam etmesine katkı sağladıklarını vurgulayan Dündar, “Osmanlının tek şehit padişahı olan Murad Hüdavendigar, hem Türklerin hem de Arnavutların ortak değeri. Murad Hüdavendigar’ın o dönem oluşturduğu barış ve huzur ortamı, inşallah günümüzde tüm dünyaya örnek olur.” ifadesini kullandı.

Büyükelçi Kılıç da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, “Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Murad Hüdavendigar’ı anma programı, bölge halkı tarafından her yıl büyük bir heyecanla bekleniyor. Her yıl burada şehit padişahın kabri başından tüm dünyaya barış, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyoruz. Sultan Murad sayesinde bu bölge ile bir gönül bağı kurduk ve bu bağ, yüzyıllardır devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye’nin güvenliği için dua ediyoruz”

Dündar, daha sonra Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava’yı makamında ziyaret etti.

Ternava, burada yaptığı konuşmada, Bursalıları Kosova’da görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.

Türkiye’den gelen her güzel haberin kendilerini sevindirdiğine işaret eden Ternava, şunları kaydetti:

“Güçlü bir Türkiye demek, güçlü bir İslam coğrafyası demek. Türkiye’nin güçlü olması, Kosova’yı da güçlü hissettirir. Türkiye’den büyük bir destek görüyoruz. Bu destek ve yatırımlar için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere, sizlere çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da yaptığımız gibi her zaman Türkiye’nin güvenliği için dua ediyoruz.”

Dündar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Priştine Program Koordinatörü Hasan Burak Ceran ile de bir araya geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X