Başkan Dündar öğrencilerle Çanakkale’yi gezdi

Osmangazi Belediyesi’nin Çanakkale zaferinin 100’üncü yılında ‘Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor’ adıyla gerçekleştirdiği tarihi yarımada gezileri sürüyor.

Başkan Dündar öğrencilerle Çanakkale’yi gezdi

Toplam 18 bin öğrenciyi kapsayan gezi programına katılarak öğrencilerle birlikte Çanakkale destanının yazıldığı toprakları gezen Başkan Mustafa Dündar, “Maksadımız kitaplarda okudukları Çanakkale savaşlarının yaşandığı toprakları görüp tanımaları, o günün manevi atmosferini yaşayan çocuklarımızda, milli ve manevi bilincin oluşmasına katkı sağlamak” dedi.

Nisan ayı başında başlatılan ve düzenli bir şekilde her gün 5 otobüsle gerçekleştirilen Çanakkale gezilerine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte, Bursa medyasında görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri de katıldı. Fatih Ortaokulu ile Dr. Ayten Bozkaya Ortaokulu’nda okuyan öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Çanakkale gezisine katılan Başkan Mustafa Dündar, ilk olarak çocuklarla birlikte Eceabat’ta kahvaltı etti. Basın mensupları, öğrenci ve öğretmenlerle yapılan kahvaltının ardından gezi programı kapsamında sırasıyla Seyit Onbaşı Anıtı, Namazgah Tabyaları, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Meçhul Asker Anıtı, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı ve savaşın yaşandığı yıllarda kazılmış siperleri gezdi.

Her gün 5 otobüsle okullarından alınarak, profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilen geziye katılan Başkan Mustafa Dündar, “Bu yıl Çanakkale savaşlarının 100. yıldönümü. Bizlerde, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak, çocuklarımızın şanlı tarihimizde eşsiz bir yere sahip olan Çanakkale savaşlarının yaşandığı toprakları görüp tanımasını, o günün manevi atmosferini yaşamasını istedik. Çocuklarımızda Çanakkale ruhunu, bilincini oluşturmak için başlattığımız gezilerimizin bu gün 32’incisini gerçekleştiriyoruz. Bu güne kadar 6 bin 975 öğrencimiz, öğretmenleri ile birlikte destanın yazıldığı toprakları gezip tanıma fırsatı buldu. “Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor” ismiyle başlattığımız projemizde hedefimiz, toplam 18 bin öğrenciyi Çanakkale ile buluşturmak” dedi.

Projenin amacının, 100 yıl önce bütün dünyanın hedef aldığı ülkemizin, bu gün geldiği noktayı daha iyi anlamalarına katkı sağlamak olduğunu belirten Dündar, “Bir devrin bittiği yer de denilen Çanakkale’de, savaşın yaşandığı toprakları çocuklarımızın görüp tanımasını, o günün manevi atmosferini yaşamasını istedik. Amacımız, okullarındaki tarih derslerinde öğrendikleri ile değil, tarih derslerinde öğrendiği yerleri görerek hafızalarında bir bilinç oluşturmak. Ülkemizin nereden nereye geldiğini görmelerini sağlamak. Çanakkale’de yaşananları yerinde görüp anlamaları, yokluklar içinde kazanılan bu ülkenin, bir daha aynı şartlara düşmemesi için onlarda milli ve manevi bir bilincin oluşmasına katkı sağlamak” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesinin “Geleceğimiz Tarihle Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirdiği proje kapsamında, Bursa basınından temsilcilerin de yer aldığı Çanakkale gezisine katılan öğrenciler, ülkeyi canları pahasına kendilerine emanet eden atalarına dualar ettiler. Profesyonel rehberlerin anlattığı yaşanmış savaş hikayelerini büyük bir dikkatle dinleyen, her bir şehitlikte oranın manevi atmosferini yaşama fırsatı bulan öğrenciler, Abide, 57 Alay şehitliği, Tabyalar ve siperlerde bol bol fotoğraf çekerek bu tarihi geziyi ölümsüzleştirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X