Başkan Edebali, Bulgaristanlı vekilleri ağırladı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bulgaristan Hak ve Özgürlük Hareketi Partisi Milletvekilleri Ercan Sebaytın, Saliha Emin ve Ceyhan İbyramov ile Eğridere Belediye Başkanı Resmi Murad’ı ağırladı.

Başkan Edebali, Bulgaristanlı vekilleri ağırladı

Vali Münir Karaloğlu’nu da ziyaret eden heyete eşlik eden BAL-GÖÇ Genel Başkanı Yüksel Özkan’ın da hazır bulunduğu görüşmede konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Balkanlar ile aramızdaki tek fark coğrafi uzaklık. Bunun haricinde Yıldırım’da soluduğumuz hava ile Filibe’deki, Kırcaali’deki havayı farklı görmüyoruz. Balkanlar ile bir bütünün parçalarıyız” diye konuştu.

Balkanlar ile sağlam bağlara sahip olduklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Soydaşlarımız ile gözden de gönülden de ırak değiliz. Onların her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

Yıldırım’ın nüfus bakımından mozaik bir yapıya sahip olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizin nüfusunun büyük bir kısmını Balkan göçmeni kardeşlerimiz oluşturuyor. de Balkan ülkelerine yaklaşımımız çok samimi ve içten” dedi.

Bulgaristan ile güçlü bağların bulunduğunun da altını çizen Başkan Edebali, “İki ülke arasında diyaloğu daha da geliştirmeli, kardeşlik bağlarını güçlendirmeliyiz. Bunun yolu da bu kardeşliği gelecek nesillere anlatmaktan geçiyor. Kardeşlik hafızasını bu şekilde canlı tutabiliriz” ifadelerini kullandı.

Heyet adına konuşan Milletvekili Saliha Emin, iki ülke arasındaki köprülerin sağlamlaştırılmasına katkı koymak istediklerini belirterek, “Geçmişte büyük acılar yaşadık; ancak geçmişimizi unutmadan ileriye bakmak zorundayız. Geleceğe yürüyüşümüzde kardeşlerimizin desteğini hep yanımızda hissettik. Bundan sonra da bu kardeşliğin artarak devam edeceğinden şüphemiz yok” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X