Başkan Edebali Turizm Şurası Komisyonu’nda

3. Turizm Şurası’nın Yerel Yönetimler Komisyonu toplantısına katılan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bölgesel ve ulusal kalkınmayı sağlamanın en önemli adımlarından birisinin turizm olduğunun altını çizdi.

Başkan Edebali Turizm Şurası Komisyonu’nda

Türkiye’yi turizm sektöründe dünyada söz sahibi konuma getirmek, uluslararası rekabet gücünü artırmak ve marka değerini yükseltmek için düzenlenen 3. Turizm Şurası’nın Yerel Yönetimler Komisyonu, Gaziantep’te toplandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığındaki toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekindaş’ın yanı sıra akademisyenler ile sektör temsilcileri katıldı.

ŞEHİRLER REKABET EDİYOR

Turizm Şurasının birçok şehrin tarihi, kültürel, doğal ve ekonomik potansiyelini ortaya çıkaracağını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bacasız sanayi olan turizmin, özellikle son yıllarda ülkelerin kalkınmasında büyük rol oynadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 1-3 Kasım 2017 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek 3. Turizm Şurası’nın Türkiye’nin turizm pastasındaki payının artırılması ve gelecek vizyonunun belirlenmesi açısından çok önemli olduğuna da işaret Başkan Edebali, “Dünyanın birçok medeniyetine ev sahipliği yapan Anadolu, önemli tarihi mirasının yanı sıra bin bir doğal zenginliği bünyesinde barındırıyor. Bu potansiyellerimizi ekonomiye kazandırmak için özellikle iki önemli safhada gelişme göstermeliyiz. Birincisi tarihi kent merkezlerinin yenilenmesi ve şehir estetiği, ikincisi ise yerel yönetimlerin turizm ürünü ve destinasyon geliştirirken metodoloji ve strateji oluşturması. Bursa ve Yıldırım; termal, inanç, sağlık, tarih, doğa ve kış turizmi konularında çok önemli bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ayağa kaldırmak ancak stratejik bir planlama ile mümkün” diye konuştu.

YILDIRIM’IN POTANSİYELİ VAR

Turizmin ekonomik faaliyetlerdeki payının uzun süredir ihmal edildiğini de kaydeden Başkan Edebali, “Biz darbelerle, terör ile uğraşırken, bizim ülkemizdeki turizm zenginliklerinin yarısına bile sahip olmayan ülkeler, turizmden bizim elde ettiğimiz gelirin 10 kat fazlasını elde etti. Düzenlenecek şura ile bu durumu kendi lehimize çevirmek adına çok önemli bir adım atacağız. Yıldırım olarak, turizmin alt başlıkları olan spor turizmi, kültür turizmi, termal turizm, macera turizmi, inanç turizmi, sağlık turizmi ve gençlik turizmi alanlarında ilçemize katkı sağlayacak yatırımlar yapıyoruz. Osmanlı’nın kuruluşuna tanıklık eden Yıldırım, Cumalıkızık, Yeşil Külliyesi, Yıldırım Beyazıt Külliyesi, Emir Sultan Camisi, Balabanbey Kalesi gibi çok önemli kültürel değerlere sahip. İlçemize kazandıracağımız Osmanlı Mahallesi gibi projelerimizle kültür turizm alanında bu zenginliklerimizden daha fazla yararlanmayı hedefliyoruz. Kısa süre içerisinde hizmete girecek olan ve aynı zamanda Türkiye’nin en büyük spor kompleksi olma özelliğine sahip Yıldırım Spor Kompleksi, Selçuk Hatun Termal Tesisi, Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet Gençlik Merkezleri farklı turizm alanlarında ilçemize önemli katkı sağlayacak. Bu turizm eylem planımızla ilçe ekonomimize ve istihdama katkı sağlamakla birlikte Yıldırım’ın tanıtımı konusunda önemli fayda sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X