Başkan Edebali’den ‘katılımcılık’ vurgusu

Yıldırım Kent Konseyi’nin toplumun nabzını tuttuğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Toplumsal refleksin gelişmesinin yolu kent konseylerinden geçiyor” dedi.

Başkan Edebali’den ‘katılımcılık’ vurgusu

Yıldırım Belediyesi ve Yıldırım Kent Konseyi’nin dayanışma ve kaynaşma gecesi, Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü İlker Türkbayrak, Yıldırım İlçe Müftüsü Osman Şen, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu ve Yıldırım Kent Konseyi üyeleri katıldı. Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, katılımcı belediyecilik anlayışına vurgu yaparak, “Toplumun tüm kesimlerinin belediye yönetimine katılmasını, söz sahibi olmasını ve çalışmalarımızın içerisinde aktif olarak yer almasını çok önemsiyoruz. Bu bağlamda, Yıldırım Kent Konseyi bizim yönetim anlayışımızın önemli mihenk taşlarından birsini oluşturuyor” diye konuştu.

Sosyal, kültürel belediyecilik, hizmet ve çevre dostu yerel yönetim anlayışlarının katılımcı belediyecilik ile bütünlenmesinin önemine işaret eden Başkan Edebali, “Toplumun nabzını tutan sistematik bir yönetim geliştirilmezse orada şehri vatandaşlarla birlikte yönetme imkanı sağlanamaz. Bu noktada Yıldırım Kent Konseyimiz katılımcı anlayışla toplumun bütün kesimlerini temsil ediyor” dedi.

Yıldırım Kent Konseyi’nin kısa zamanda önemli çalışmalara imza attığını da hatırlatan Başkan Edebali, “Özellikle madde bağımlılığı sorununa karşı refleks göstererek önemli bir sorumluluk üstlendiler. Konuyla ilgili, aileleri, öğretmenleri ve geleceğimizin teminatı gençlerimizi bilgilendirerek, önemli bir çalışmaya imza attılar. Madde bağımlılığı sorunuyla mücadele noktasında önemli mesafe kaydettiler. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmaların artarak devam edeceğinden şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın Yıldırım Kent Konseyi’nin faal bir şekilde çalışarak ilçeye katkı koyduğunu söylerken, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Tilci ise desteklerinden dolayı Başkan İsmail Hakkı Edebali’ye teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X