Başkan Görmez’den Çarpıcı Babalar Günü Mesajı:

Babalar Günü ile ilgili konuşan Torbalı Belediye Başkanı Görmez, “Evlerimizin başköşesinde oturması gereken yaşlılarımız artık huzur evlerine bırakılı…

Başkan Görmez’den Çarpıcı Babalar Günü Mesajı:

Babalar Günü ile ilgili konuşan Torbalı Belediye Başkanı Görmez, “Evlerimizin başköşesinde oturması gereken yaşlılarımız artık huzur evlerine bırakılıyor. Bunu sorgulamamız lazım” dedi. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Babalar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, farklı gerekçelerle evlerinden uzaklaştırılan yaşlı anne ve babaların huzur evlerinde hak etmedikleri bir yalnızlık yaşadıklarını, bu sosyal çürümenin bütün aileler için büyük tehdit oluşturmaya başladığını söyledi. Yüzyıllar boyunca evin başköşesinde oturan, torunlarının yaşamına, ailenin birliğine büyük değer katan yaşlıların ‘kocam istemiyor’, ‘karım istemiyor’ şeklinde farklı bahanelerle huzur evlerine yönlendirildiğini söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Bugün Babalar Günü kutlanıyor. Babalarımızın bu özel gününü bir fırsat bilerek önemli bir husussa dikkat çekmek istiyorum. Egoizm bir silindir gibi bütün değerlerimizi ezip geçiyor. Sosyal çürüme yaşlılarımız için büyük tehlike oluşturmaya başladı. Aile ortamına şefkate, merhamete, çocuklarının sevgisine, ilgisine yardımına en çok muhtaç oldukları dönemde farklı gerekçelerle yaşlılarımız huzur evlerine bırakılıyor” diye konuştu. “BABAYA HUZUR EVİ YAKIŞMIYOR” Babalık ve anneliğin koşulsuz sevgi olduğunu belirten Görmez sözlerini şöyle sürdürdü: “Babalık ve annelik hiçbir hesaba dayanmaz. Büyük fedakarlıklarla yetiştirdikleri evlatlarının, torunlarının, yanında geriye kalan yaşamlarını tamamlamak isterler. Dinimiz, geleneklerimiz, aile kültürümüz, ahlaki kriterlerimiz bunu gerektiriyor. İslamiyet evlatlarını bu konuda birinci derecede sorumlu kılıyor. Dinimiz anneye babaya öf demeyi bile yasaklamıştır. Hiçbir anneye, babaya huzur evi yakışmıyor, yakışmaz.“ “HUZUR EVLERİNİN SAYISI HIZLA ARTIYOR” Özel ve kamuya ait huzur evi sayısının hızla artmasını da bu sosyal gerçeğe bağlayan Görmez, bugün sayları binlerle ifade edilen kamu ve özel huzur evlerinin bütün olanaklara, konfora rağmen yaşlıları evleri, çocuklarının yanı, ailenin sıcaklığı kadar mutlu edemediğini sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X