Başkan Kesber Kuş’tan Kota Esneme Hakkı Müjdesi

Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Kesber Kuş, yaptıkları görüşme sonucunda pancar ekicilerinin yüzde 10 kota esneme hakkı elde ettiklerini söyledi. 2016 yılının ilk müjdesi Altıntaş Ziraat Odası’ndan çiftçilere geldi.

Başkan Kesber Kuş’tan Kota Esneme Hakkı Müjdesi

Oda Başkanı Kesber Kuş Pancar Kooperatifi ile birlikte Kütahya Şeker fabrikasında yaptıkları görüşmede çiftçilere müjdeli haber çıktığını duyurdu. Kuş yapılan görüşmeler sonrasında pancar ekicilerinin fabrikaya taahhüt ettikleri kotada yüzde 10 esnama hakkı geldiğini belirtti. Kuş, “ 2015 yılının son günlerinde Pancar Kooperatifi ile birlikte Kütahya Şeker Fabrikasında yaptığımız görüşmeler sonrasında olumlu sonuçlar aldık. 2016 yılında pancar üreticileri fabrikaya verdikleri kota taahhüdünde yüzde 10 esneme hakkı elde etti. Böylelikle çiftçilerimiz fabrikaya verecekleri ürün üzerinden yüzde 10 aşağıda ürün vererek zarar girmemiş olacaklar. Çiftçilerimiz adına büyük bir kazanç olan bu gelişme için başta Belediye Başkanımız Ferit Karabulut’a, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç’e, Pancar Kooperatifi yönetim kurulu üyeleri Kadir Özdemir, Kenan Pıynar, Bahattin Gümüş, Halil Çakır ve tüm mahalle ve köy muhtarlarına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan çiftçilerimize bu güzel gelişmenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. (HD-EFE)

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X