Başkan Mehmet Kanar Mustafakemalpaşa’daki 5 yılını anlattı! Deprem gerçeğine dikkat çekti…

Mehmet Kanar, düzenlediği basın toplantısında son 5 yılda gerçekleştirdiği hizmet ve projelerini anlattı. Kanar, “Mustafakemalpaşa’ya, şehri şekillendirerek, büyüterek, istihdam çalışmaları yaparak değer katıyoruz. Burası özel bir kent. Bu kenti daha yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz” dedi.

Başkan Mehmet Kanar Mustafakemalpaşa’daki 5 yılını anlattı! Deprem gerçeğine dikkat çekti…

Ulaş GİRGİN

Kamera: Bircan ÖRSEL / Kurgu: Dilek ÖZYER

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Nilüfer Ramada Hotel’de başkanlık döneminde gerçekleşen hizmetleri değerlendirdiği bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yeni dönemde Cumhur ittifakının Mustafakemalpaşa’da MHP adayını destekleme kararı sonrası yeniden aday olmayacağı kesiinleşen mevcut Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ilçe bazında gerçekleştirdiği ve gerçekleşmesinin önünü açtığı projeleri anlatıp Belediye Başkanlığı’na veda etti.

Göreve geldiğinde ilçenin öncelikle altyapı problemine odaklandıklarını belirten Kanar, “Kentte 50 yıldan beri altyapı problemine yeterince odaklanılmamış olduğunu gördük. Bugün geldiğimiz noktada ilçenin altyapı problemlerini çözmeye yakınız. 5 seneden beri şehri şantiye haline getirdik. Hiç kolay bir süreç değildi. Fakat altyapıyı tamamen oluşturmak noktasında yüzde 30’luk işimiz kaldı. Şehrin en önemli problemi ortadan kalkıyor” dedi.

“PLANLAMAYI YAPTIK”

Şehri bir mühendis gözüyle ele aldığının altını çizen Kanar, “Şehrimiz gerçekten çok büyük, yüz ölçümü ile Bursa’nın dörtte birine tekabul ediyor. Göreve başladığımızda dedik ki insanların müstakil şekide yaşayabileceği bir konut ortamı oluşturalım, şehrin turizm alanlarını geliştirelim ve istihdamı sağlayacak bir sanayi şehri olalım. Aldığımız destekler ile kentin planlamasını büyük ölçekte gerçekleştirdik. Atıl durumda olan maden ocağımızı konut alanına çevirdik. Turizm alanlarımızın düzenlenmesi konusunda gerekli izinleri almak için 4 yıldır uğraşıyoruz. İzinlerimizi aldık ve yapıma ancak başlayacağız. İstihdam konusuna gelindiğinde ise şehri beraber planlamak adına arsa değeri 1 milyar TL olan 400 dönümlük bir arazi oluşturduk. Bu şekilde şehrin büyümesi adına planlamasını gerçekleştirmiş olduk” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ALTYAPISI HAZIR”

Mustafakemalpaşa’nın Bursa’da deprem konusunda en riskli bölgelerden biri olduğunu ve ilçede kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kanar, “Kentsel dönüşüm için önce altyapı gerekiyor. 4 seneden beri ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla kentsel dönüşüm noktasında çabalayıp, zeminin sağlam noktalarını belirlemeye çalışıyoruz. Çünkü sağlam zemin alanlarının imara açılıp şehrin yatay mimari şeklinde taşınması gerektiğini biliyoruz. Kentsel dönüşümün altyapısı hazır. Böylelikle gelecek dönemde bu konu özelinde çok daha emin adımlarla ilerlenecektir” dedi.

“MUSTAFAKEMALPAŞA ÖZEL BİR KENT”

İlçenin aynı zamanda bir tarım kenti olduğunu belirten Mehmet Kanar, “Göreve geldiğimizde belediyemiz bünyesindeki tarım müdürlüğünü kurduk. Daha sonra yine kendi bünyemizde Önder Çiftçi Derneği’ni kurup çiftçimize tüm bilgilendirmeleri yaptık ve teşvikleri sağladık. Sosyal bakımdan da ilçemizin yardım ve paylaşım noktasında eksiklikleri bulunuyordu. Şehir ölçeğinde aşevi, taziye evi, gıda bankası, bir de giysi bankası bulunan bir kompleks yaptık. İhtiyaç sahiplerini belirliyor ve 383 aileye 3 öğün sıcak yemek sağlıyoruz. İlçe halkımızın, hayırseverlerin desteği bu projenin hayata geçtmesine katkı sağladı. Bir gençlik ve spor kompleksimiz vardı. Bu kompleksi geliştirmek bize nasip oldu. Yüzme havuzlarıyla, antrenman ve kapalı spor salonları, konferans salonları, sinema salonları ve nikah salonlarıyla 750 milyon TL değerindeki çok büyük bir tesis. Akabinde, 76 dönüm büyüklüğünde, 42 dönüm yürüyüş alanları ve yapay havuzları ile bir millet bahçesini tamamladık. Bu iki tesisimizin açılışını yapmak için gün sayıyoruz. Görev dönemimizde kente sağladığımız hizmetleri ve hayata geçen projelerin hepsini saymaya vaktimiz yetmez. Özetle, Mustafakemalpaşa’ya, şehri şekillendirerek, büyüterek ve istihdam çalışmaları yaparak değer katıyoruz. Burası özel bir kent. Bu kenti daha yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz çalıştık ve çalışıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X