Başkan Mestan açıkladı; Beni satın diyen yok…

Genç oyuncuları Burak Kapacak ve başarılı kaleci Çağlar Şahin Akbaba gibi isimlere gelen tekliflerle ilgili konuşan Başkan Mestan, “Kimsenin şu an için gitmek gibi bir hedefi yok. ‘Beni satın başkanım’ diyen bir futbolcu da görmedim. Aksine hepsi Bursaspor forması altında bir an önce Süper Lig’e çıkmanın hayalini kuruyor” dedi.

Başkan Mestan açıkladı; Beni satın diyen yok…

Bursaspor Kulübü Başkanı Mesut Mestan, tek düşüncelerinin yeşil beyazlı kulübü yeniden layık olduğu Süper Lig’e çıkarmak olduğunu söyledi. Yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Mestan şunları söyledi: “Yabancıda sınır olmasından yanayım. Tamamen yasaklanması da olmaz. Rekabetçi ortam devam etmeli. 6+2, 8+2 veya 10+2 olabilir.

BİZDE 5 OYUNCU VAR
“Yerli oyuncularımız da forma şansı yakalayabilmeli. İngiltere modeli benimsenebilir. Fransa da çoğunlukla milli formayı giyen futbolcuları tercih ediyor. Bizler de bunu tercih edebiliriz. Bursaspor olarak 5 yabancı oyuncumuz var. Çoğunlukla yerli futbolcularla oynuyoruz. 1. Lig’de bizden fazla yabancı oynatan kulüpler de var. Sanki 8 yabancı daha ideal gibi duruyor.”

BENİ SATIN DİYEN YOK
Genç oyuncuları Burak Kapacak ve başarılı kaleci Çağlar Şahin Akbaba gibi isimlere gelen tekliflerle ilgili de konuşan Başkan Mestan, “Kimsenin şu an için gitmek gibi bir hedefi yok. ‘Beni satın başkanım’ diyen bir futbolcu da görmedim. Aksine hepsi Bursaspor forması altında bir an önce Süper Lig’e çıkmanın hayalini kuruyor. Sadece Türkiye’den değil, Avrupa’dan da bazı futbolcularımıza ciddi teklifler geliyor” diye konuştu.

YUVAMIZA DÖNMELİYİZ
1. Lig’in yeniden başlangıç tarihinin 19 Haziran olarak belirlendiğini vurgulayan Başkan Mesut Mestan, “Biz ilk maçımızı 20 Haziran’da Ankara’da Keçiörengücü ile oynayacağız. Tek hedefimiz biran önce Süper Lig’e çıkmak. Altyapıdan gelen futbolcularla başarıları yakalamış bir kulübüz. Hepsi kaliteli ayaklar ve Bursaspor’a büyük hizmetleri olacak. Bu da Bursa şehrinin futboldaki önderliğini ve kalitesini gösteriyor. Süper Lig’e çıkmak zorundayız çünkü orası ile TFF 1. Lig arasında ekonomik anlamda büyük farklılıklar var. Amacımız evimiz olan Süper Lig’de yeniden boy göstermek” dedi.

22 TAKIMA ÇIKABİLİR
Geçtiğimiz günlerde TFF ile Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında Süper Lig’de 7 kulübün küme düşmenin kaldırılmasına yönelik isteklerini de değerlendiren Başkan Mestan, “Mücbir sebepten dolayı ligi oynatamazsanız küme düşme kalkıyor. Bu Süper Lig ve TFF 1. kulüplerinin ortak vereceği bir karar. Önümüzdeki yıl kulüplerin gelirlerinin de koronavirüsten dolayı düşeceğini göz önünde bulundurmalıyız. Bence lig 22 takımlı olmalı. Daha fazla takım olsa yayın geliri ve seyir zevki artar. Hiçbir takımın düşmesini istemeyiz ama eğer ligler oynanacaksa çıkma olduğu gibi düşme de olmak zorunda” dedi.

Batalla’ya yeni görev

Başkan Mesut Mestan, Bursaspor’un sembol isimleri arasına giren Pablo Martin Batalla’nın geleceğiyle ilgili kafalardaki soru işaretlerini giderdi. Takımın teknik direktörünün İbrahim Üzülmez olduğunu belirten Mestan, “Hocamızla Süper Lig’e çıktığımızda da devam edeceğiz. Yardımcıları da belli. Batalla, teknik ekipte görev almayacak. Kendisini idari kadroda değerlendireceğiz. O da hangi alanda olmak istiyorsa orada olacak. Başkan danışmanlığı da bunlar arasında yer alıyor. Eylül ayına kadar Arjantin’de uçuşlar yasak. Yasak kalktıktan sonra Batalla Bursa’ya gelecek. Kendisini önümüzdeki sezon Bursaspor çatısı altında bulunduracağız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X