Başkan parkuru tamamladı, Vali’nin kızağı spin attı

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da ilk kez düzenlenen Geleneksel Atlı Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, heyecanlı ve renkli anlara sahne oldu. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe de kız

Başkan parkuru tamamladı, Vali’nin kızağı spin attı

Geleneksel Kızak 2015 Türkiye Şampiyonası, Uludağ”da 2’nci Oteller Bölgesi’nde yapıldı. Bursa’dan Kars’a 60 sporcunun katıldığı yarışma erkekler, bayanlar, yıldızlar, minikler ve engelliler kategorisinde yapıldı. Yarışmanın startını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi. Bayan yarışmacılar da en uzak noktaya kaymak için büyük gayret gösterdi. Engelliler kategorisinde ise 4 engelli ter döktü. Yarışmacıların performansından sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Valisi Münir Karaloğlu da kızakla kaydı.

Başkan Altepe, parkuru başarıyla tamamlarken, Vali Karaloğlu, pistin sonuna kadar sabit durması gerekirken, kolunu oynatınca spin atarak ters döndü.  Buzlu zeminde ayağa kalkmakta güçlük geçen valinin yardımına korumalar koştu. Bu sırada yarışma sunucusu ‘Pisteki hatadan dolayı düştü’ anonsu yaptı. Karaloğlu, “Kayışımız başarılı olmadı. Ama güzel keyifli bir iş. Önemli olan; bizim geleneklerimizi yaşatmak. Bu yarışlara destek olanları kutluyorum. Bizimkiler sadece denemeydi.” dedi. Başkan Recep Altepe ise “Kaydık güzel oluyor ama ben, diğer yarışmacılara göre şansızdım. Çünkü pist biraz yumuşamıştı. ilk yarışsaydım, şampiyon olurdum” diye konuştu.  

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve çeşitli ödüller verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X