Başkan Yılmaz’ın Makamında ’Yerel Yönetimler’ Dersi

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ’yerel yönetimler’ dersi kapsamında belediyeyi ziyaret eden 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geliyor. Kares…

Başkan Yılmaz’ın Makamında ’Yerel Yönetimler’ Dersi

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ’yerel yönetimler’ dersi kapsamında belediyeyi ziyaret eden 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geliyor. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, her günün sabahını ilçede eğitim öğretim gören minik öğrencilere ayırıyor. Öğrencileri makamında ağırlayan Başkan Yılmaz, belediyenin çalışmaları, işleyişi ve projeleri hakkında bilgiler veriyor. Başkan Yılmaz son olarak Atatürk İlkokulu ve 23 Nisan İlkokulu’nun 4. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Derslerinde işledikleri “Yerel Yönetimler” konusunu yerinde öğrenmek için belediyeyi ziyaret eden öğrencilere, yerel yönetimlerin görev ve sorumluluklarını anlatan Başkan Yılmaz, “Balıkesir, Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri; Türkiye’de dünyanın en güzel yerlerinden biri. Balıkesirli olmakla gurur duymalısınız” dedi. Karesi Belediyesi’nin tüm hizmetlerini ’önce insan’ ilkesiyle gerçekleştirdiğini dile getiren Yılmaz, çocukların merak ettikleri sorulara da tek tek yanıt verdi. Karesi İlçesi’nin tarihi hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, “Bizim önceliğimiz insandır. İnsan odaklı çalışmalarımızla Karesi halkının gülümsemesi en büyük hedeflerimizden birisidir. Sizlerin geleceğini planlayan bizleriz. Biz, sizin adına şehri ve yapılması gerekenleri takip ediyoruz. 2016’da yapılacak işleri ve parayı şimdiden planlıyoruz. İyi planlama yaparak yaşanması muhtemel sıkıntılar için şimdiden önlemlerimizi alıyoruz. Modern şehir olmanın gereklilerini yerine getiriyoruz” açıklamasında bulundu. Öğrencilere ’gezin’ tavsiyesinde de bulunan Yılmaz, “Her zaman iyi bir insan olun, yaptığınız işi en iyi şekilde yapmaya gayret edin. Dürüst olmayı benimseyin ki insanlar sizi çok sevsin. Görev almaktan ve çalışmaktan yılmayın” dedi. Başkan Yılmaz, ayrıca yerel yönetimlerin tanımı, şekilleri, belediyelerin yapısı ve görevleri hakkında da bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, Atatürk İlkokulu öğrencilerinden birine de koltuğunu devretti. Makama oturan öğrenci, arkadaşlarının sorularına cevap verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X