Başkanlık binasında sona doğru

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ince işçilikleri ve çevre düzenlemesi başlayan yeni başkanlık binasının bahar aylarında hizmete gireceğini söyledi.

Başkanlık binasında sona doğru

İnşaatta incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir’in bütün birimlerini bir çatı altında toplayacak olan binada çalışmaların bahar aylarında tamamlanacağını bildirdi. Kaba inşaatı biten binanın 136 yıl aradan sonra Bursa’nın ilk başkanlık binası olacağını belirten Başkan Altepe, ilk meclis salonunun hizmete gireceğini ifade etti. Bütünşehir uygulamasından sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üye sayısının 100’ü aştığını ve kapasite yetersizliği sebebiyle meclis toplantılarının artık Heykel’deki tarihi binada yapılamadığını, geçici olarak Çarşamba’daki valilik binasında gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, çalışmalar bittikten sonra ilk toplantının yeni hizmet binasında yapılacağını vurguladı.

Bursa’ya prestij eserler kazandırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Altepe, Ankara-İzmir Karayolu’nun üzerinde şehrin tam kalbinde yer alan binada Büyükşehir birimlerinin tamamının toplanacağını söyledi. Mimari özelliklerin ve imalatta kullanılan motiflerin Türk kültürünün bir yansıması olduğunu, Bursa’yı en güzel şekilde temsil edeceğini söyleyen Başkan Altepe, ”İnşaatın tamamlanması için çalışmalar gece gündüz sürüyor. İnşallah bahar aylarıyla birlikte faaliyetlerimizi buradan yürütmüş olacağız. İnce işçiliklerle çevre düzenlemesi start aldı. Hedefimiz, en kısa zamanda şehrimize yakışan binaya sahip olmak” dedi.

KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETİYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Yolu üzerindeki eski sebze halinin bulunduğu alanda yaptırılan yeni hizmet binası, teknolojik yatırımlarla kendi enerjisini üretecek. Isınmanın doğalgaz sistemiyle sağlanacağı binada doğalgazdan elektrik elde edilecek. Binada tüketilecek elektriğin yüzde 50’si bu sistem sayesinde üretilecek.

Çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 39 bin metrekarelik bölgeye sadece 8 bin metrekare taban alanlı inşaat yapılmış olacak. Belediye sarayında hizmet birimleri ve idari birimleri yer alacak. Bunların yanında poliklinik, seminer, çok amaçlı salonlar, fuaye, sergi salonu, yemekhane ve kafeterya gibi tesisler, kapalı otopark bulunacak. Yaklaşık 15 bin metrekare alanlı park alanında çocuk oyun alanı, gezinti yolları, oturma alanları ve kafeterya yer alacak. Proje alanının geçmişte Bursa tren hattının ilk istasyonu olması sebebiyle tren istasyon binası formunda bir kafeterya da yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X