‘Başkanlık sevdasının yedek lastiği olmayız’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, dün Bursa’da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ülke gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

‘Başkanlık sevdasının yedek lastiği olmayız’

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Tezcan, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na mektup göndererek Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na dönme çağrısında bulunmasıyla ilgili, “AK Parti başkanlık sistemini dayatıyor. Bunda mutabakata varılmadan 1 adım sonraya geçmenin anlamı yok” dedi.

Tezcan, şunları söyledi:

“Türkiye’nin 200 yıllık bir parlamenter demokrasi geleneği var. Sistemler kişilerin ihtiyacına göre değişmez.  AKP başkanlık rejimi ısrarından vazgeçecekse parlamenter demokrasi ekseninde uzlaşacaksak buyrun oturalım. Yok eğer bu uzlaşma olmayacaksa 60 madde artı yargıya ilişkin düzenlemeleri ekleyelim bir ay içinde geçirelim. Ona da varız ama bu da olmayacaksa biz  AKP’nin başkanlık rejimi sevdası, kampanyasının yedek lastiği olmayız. Bu konudaki tutumuz çok net. Biz Türkiye’ye özgürlükleri ve demokrasiyi getirmek istiyoruz.”

Hükümetin dış politikasının ve Ortadoğu politikasının, etnik, inanç ve mezhep temelli terörü Türkiye’ye taşıdığını iddia eden Tezcan, Türkiye’nin terörün hedef ülkesi haline geldiğini de kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X