‘Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli’

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli. Bunu başarırsa bu ülke 2023 vizyonuna güçlü yürüyüşü yapabilir” dedi.

‘Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na konuk olarak soruları yanıtladı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, anayasa çalışmaları ile ilgili olarak, “Yılın ilk günlerinde ümitsiz bir cümle söylemek yerine, iyi niyetimiz var, onları da iyi niyetli kabul ediyoruz. Temel konu başlıkları belli. İyi niyet varsa, çözüm kolay” dedi.

Müezzinoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu milletin iradesiyse, egemenlik kayıtsız şartsız milletinse bunun gereğini yapmak gerekir. Ama şimdi ‘başkanlık diyorsanız önümüzden geçmeyin’, ‘zinhar bunu tartışmayız’ diyorlar. Peki cumhuru kaale alan bir anlayışta niye alamıyorlar onu da anlamakta zorlanıyorum. Dolayısıyla bu ülkenin şayet cumhuru, cumhurbaşkanını seçiyorsa sistemi buna göre adapte etmek zorundayız.”

“Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli”

“Başkanlık sistemini Türkiye mutlaka başarabilmeli” diyen Bakan Müezzinoğlu, “Bunu başarırsa bu ülke 2023 vizyonuna güçlü yürüyüşü yapabilir” ifadesini kullandı.

Müezzinoğlu, “Rahmetli Özal döneminde Başkanlık Sistemi gündeme geldiğinde de belirli güç odakları veya belirli köşeler, o gün ne yazdıysa fotokopi kağıdı koyun bugün aynısını yazıyorlar” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin güçlü bir devlet olmasını istemeyen bir yapı var”

Terör olaylarına da değinen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Türkiye’de gerek içeride gerekse dışarıda Türkiye’nin güçlü bir devlet ve iddialı bir millet olmasını istemeyen bir yapı var. Bu yapı 150 yıldır bu milletle uğraşıyor. Bu milletin birlik ve beraberliği, güçlü bir tarihi geçmişinden gelen medeniyet anlayışı ve dinamikleriyle güçlü bir devlet olmasını arzu etmeyen yapılar var” dedi.

“Karşımızda sanal bir yapı var”

“Demokratik Toplum Kongresi, öncelikle böyle bir kuruluşun bir yasal zemini var mı? Ben açıkçası bunu merak ediyorum, bir dernek midir? Bilmiyorum” ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

“Demokratik Toplum Kongresi, kongreyi yapan hangi statüye göre yapıyor? Bir vakıf mı, bir dernek mi, bir siyasi parti mi ve hangi statüde ve biz bu statüyü neye göre kabul edeceğiz ve neye göre tartışacağız. Esasında bizim karşımızda sanal bir yapı, şekil var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X