‘Başkanlık Türkiye’nin meselesi’

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

‘Başkanlık Türkiye’nin meselesi’

Terörle mücadeleye ve Güneydoğu’da yaşananlara değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

‘Burada en büyük yük HDP’lilere düşüyor. Bir taraftan dağın baskısı var… HDP’den beklediğimiz, önce bu hendek siyasetine karşı çıkmalılar. Maalesef HDP’nin içindeki bazı kişiler, hendek siyasetine destek veriyor. Biz AK Parti olarak parti kapatmalara karşıyız. Partilerin kapatılması sonrasında o parti hangi amaçla kapatıldıysa daha da güçlenmiştir. Parti kapatmak çözüm değil. Bunların hiçbirisinin Türkiye’nin demokrasisine faydası olmadı. HDP ile görüşmeyiz diye kategorik bir tavır içerisinde değiliz. HDP’ye bir kez daha tavsiyemiz demokratik sürecin işlemesine katkı sunmalarıdır. Kategorik olarak gayrimeşru görmediğimize göre, parlamentoda var olan bir siyasi kimlikten bahsediyoruz. Yapmaları gereken demokratik sürecin içine katılmalarıdır.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi Sayın Erdoğan ve Davutoğlu’nun kişisel meselesi değil, Türkiye’nin meselesidir. Siz karşısında olabilirsiniz ama biz yanındayız. Milletin kararından ürkmeyelim. Türkiye için etkin bir yönetim sisteminin aracı olabilir. Buna inanıyoruz. CHP ile MHP ile ortak noktamız 12 Eylül Anayasası çöpe atılmalıdır. Bu parlamento yeni bir anayasa yapmazsa ne yaparsa yapsın siyaseten hiçbir şey yapmamış olacaktır.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X