Başkent kabusu bitecek mi?

Pazar günü Osmanlıspor’a konuk olacak Bursaspor, Ankara’daki karnesini düzeltmeye çalışacak… Son 5 sezonda Ankara temsilcileri karşısında istediği sonuçları alamayan yeşil beyazlılar, ligin ilkyarısında mağlup ettiği rakibini yenip zirve iddiasını kuvvetlendirmeye çalışacak. Timsah, son 5 sezonda Başkent’te yaptığı 10 maçta 2 galibiyet alabildi.

Başkent kabusu bitecek mi?

Bursaspor, pazar günü Osmanlıspor maçıyla hem Eskişehirspor yenilgisini telafi etmeye hem de zirve yolunda yeniden iddialı konuma gelebilmeye çalışacak. Ligin ilkyarısında 3-1 mağlup etmeyi başardığı rakibini bir kez daha devirmeye çalışacak yeşil beyazlılar, son 5 yılda Ankara’da oynadığı maçlarda ise istediği sonuçlar ulaşamıyor. En son 2014-2015 sezonunda Başkent’te Gençlerbirliği karşısında galibiyete ulaşan Timsah, bu maçların ardından 3 puanı unuttu. Bursaspor, 2014-2015 sezonuyla birlikte Ankara’da oynadığı 10 maçta 2 galibiyet elde ederken, 5 yenilgi aldı ve 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı.

KAZANAMADI

2015-2016 sezonunda Ankara’da Gençlerbirliği ile karşılaşan yeşil beyazlılar, rakibine ligde 2-1’le geçerken, Türkiye Kupası’nda da 3-2’lik galibiyete ulaşmıştı. Timsah, bu sezonun ardından Başkent’te adeta galibiyeti unuttu. Bursaspor, 2015-2016 sezonunda deplasmanda Gençlerbirliği ile yaptığı maçı 2-0 kaybederken, Osmanlıspor ile 3-3 berabere kaldı. Yeşil beyazlılar, 1 sonraki sezonda ise yine Gençlerbirliği’ne 3-1 mağlup olurken, Osmanlıspor karşısında sahadan 1-1’lik skorla ayrıldı.

SON VERMEK İSTİYOR

Timsah, 2017-2018 sezonunda ise Başkent’te 3 maça çıktı. Gençlerbirliği’ne hem ligde hem de Türkiye Kupası’nda 1-0’lık skorla boyun eğen Bursaspor, Osmanlıspor karşısında ise sahadan 2-1’lik yenilgiyle ayrıldı. Geçtiğimiz sezon ise tek Başkent ekibinin olduğu Süper Lig’de yeşil beyazlılar, Ankaragücü ile deplasmanda yaptığı maçta 0-0’lık sonuca razı oldu. Son 5 sezonda Ankara’da 3 puana hasret kalan Timsah’ın Süper Lig yolunda bu kötü gidişe Osmanlıspor karşısında son vermesi ve zirve için iddiasını bir kez daha ortaya koyması gerekiyor.

Timsah üstün

Bursaspor, pazar günü karşılaşacağı Osmanlıspor ile bugüne kadar 11 kez karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlılar, Ankara temsilcisiyle yaptığı 11 mücadelede 5 galibiyet elde ederken, 3 maçtan beraberlikle ayrıldı, 3 karşılaşmada ise rakibinin galibiyetine engel olamadı. Timsah, rakibiyle ligin ilkyarısında yaptığı maçtan ise Shehu, Kubilay ve Ramazan Keskin’in golleriyle 3-1 galip ayrılmıştı. Bursaspor, rakibiyle deplasmanda yaptığı 5 mücadelede ise rakibini 2 kez mağlup ederken, 2 maçtan beraberlikle ayrıldı ve 1 maçta ise rakibinin galibiyetini önleyemedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X