Başkent`te yüksek tansiyon

İktidar ve muhalefet partilerinin liderleri, çözüm süreci, yeni Cumhurbaşkanlığı sarayı, Alevi açılımı ve Dersim olayları üzerinden birbirlerine yüklendi.

Başkent`te yüksek tansiyon
CHP’de ‘istemezük’ tavrı var
 
Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Konuşmasının önemli bir kısmını ‘Alevi açılımı’na ayıran Başbakan, muhalefet partilerine sert eleştirilerde bulundu. Kendisinin Hacı Bektaş-ı Veli ziyaretinin ardından CHP’nin Alevi paketi hazırladığını belirten Davutoğlu, ‘CHP’de ‘istemezük’ tavrı var’ ifadesini kullandı. MHP lideri Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Başbakan, ‘Biz Dersim konusunda konuştuk diye CHP rahatsız olur diye beklerken MHP rahatsız oldu’ diye konuştu.
İsrail’e de seslenen Başbakan, ‘Ortadoğu’da problemler yaşanıyor diye Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya yönelik eylemlerini devam ettirme! Herkes sussa Türkiye Cumhuriyeti sessiz kalmaz. Filistinli yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdik, girişimlerimiz devam edecek. Mescid-i Aksa bize tarihimizin emanetidir. Bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz’ dedi. Davutoğlu, sıkıntılı bir dönemden geçen çözüm süreci konusunda ise şu mesajları verdi:
 
Çözüm süreci
 
‘Çözüm süreci milli birlik projesidir. Çözüm süreciyle kamu düzeni birbirine alternatif değildir. Kamu düzeni için gerekli önlemleri aldık, almaya devam edeceğiz. HDP’ye bir kez daha sesleniyorum, süreci devam ettirme gayretindeyseniz, açık yüreklilikle ifade edin. Siz açık yüreklilikle davranırsanız, gerekli adımlar atılmaya devam edilecektir. Çözüm sürecini bir konjonktürel bir hesapla başlatmadık. Bir taraftan süreci devam ettirirken diğer taraftan silahları bırakmamanın hiç bir amacı yoktur. Çözüm sürecine başlarken kimin hangi adımı atacağını belirledik, silahların bırakılmasına başlanmalıdır. Çözüm süreci yerli bir projedir ve başarıya ulaşacaktır. Tuzak kuranların planlarını başlarında parçalayacağız inşallah.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X