Basketbol tutkum müzik vazgeçilmezim

Müzik ve basketbola tutkusunu böyle ifade eden Sammy Mejia, “Basketbol benim hayatımın bir parçası, müzik ise onun haricindeki hayatım” şeklinde konuştu.

Basketbol tutkum müzik vazgeçilmezim

RECAİ UYSAL

Avrupa Ligi’nde final heyecanı yaşayan, 3 sezon Banvit’te oynayan ve Eurocup’ta geçtiğimiz sezon Bandırma ekibinde sergilediği performansla sezonun en iyi beşine seçilen Sammy Meija bu sezon Tofaş’la Süper Lig biletini alabilmek için mücadele ediyor. 1983 doğumlu basketbolcu, ilk olarak 2008 yılında Yunanistan’da Avrupa deneyimi yaşamaya başlarken, ardında Erman Kunter’in çalıştırdığı Cholet Basket adeta onun için dönüm noktası olmuş. Cholet Basket formasıyla sergilediği başarılı performansın ardından CSKA Moskova’nın yolunun tutan ve burada Avrupa Ligi finali heyecanı yaşayan Meija’nın ardından kendisi için yine özel bir yere sahip olan Orhun Ene ile kesişmiş yolları… 

BURAYA AİT OLMAK İSTEDİM

2012 yılında Ene’nin çalıştırdığı Banvit’e transfer olan ve 3 sezon burada forma giyen başarılı oyuncu, geçtiğimiz sezon Bandırma ekibinde sergilediği performansla Eurocup’ta sezonun en iyi beşine seçilmeyi başarırken, bu sezon yine Orhun Ene’nin çalıştırdığı Tofaş’tan gelen teklife hayır diyememiş. Daha önce de Orhun Ene ile çalışmış olmanın rahatlığını yaşadığını ifade eden Sammy Meija, “Sezon başında gelen teklifin ardından onunla konuştuktan sonra kendimi rahnat hissettim. Özel bir şeyin parçası olmak istedim ve o yüzden tercihimi Tofaş’tan yana kullandım. Ben de Tofaş’ın Süper Lig’e çıkmasında yardımcı olmak istiyorum. Tofaş’la 2 yıllık sözleşme imzaladım çünkü buraya kendimi ait hissetmek istedim. Kulübün iyi bir tarihi var ve geleceğinin de iyi olacağını biliyorum” şeklinde konuştu.

BENDE HAKLARI ÇOK

Erman Kunter ve Orhun Ene’nin kendisi için özel bir yere sahip iki teknik adam olduğunu vurgulayan başarılı oyuncu, “Gerçekten çok iyi antrenörler. Benim üzerimde çok hakları var. Özellikle Erman Kunter’in çünkü Avrupa’da gelişimin ardından onunla çalıştığım dönemde iyi bir çıkış yakaladım” dedi. Bu sezon iyi bir grafik yakaladıklarının altını çizen Sammy Meija, “Ancak önceliğimiz sağlıklı bir şekilde sezonu tamamlamak. Çünkü kadrodaki tüm arkadaşlarımıza sezon boyunca ihtiyacımız var. Ben kendim için olabildiğince süre alıp takımımın kazanmasına katkı sağlamak istiyorum. Takım arkadaşlarım için de aynı şey geçerli. Sezon boyunca sağlıklı ve formda kalmalıyız. Çünkü play-off’ta zorlu rakiplerle oynayacağız. Play-off’ta da son barutumuzu atıp Süper Lig biletini almalıyız” ifadelerini kullandı.

BİRBİRİNDEN AYIRAMAM

Hem kendisinin hem de ailesinin Bursa’ya alıştığını belirten başarılı oyuncu, “Burada özellikle yemeklere bayılıyorum. Genelde ailemle vakit geçirmeyi tercih ediyorum. Kızım ve eşimle Bursa’da olmaktan mutluyuz” şeklinde konuştu. Basketbol kadar müziğe de tutkuyla bağlı olduğunu belirten Meija, “Basketbolu da müziği de çok seviyorum. Basketbol hayatımın önemli bir parçası ancak, müzik de basketbol haricindeki hayatım. Müzik, basketboldan sıyrılmak için için kullandığım bir alan. Hayatımın bir bölümü basketbol, bir bölümü müzik o yüzden birbirinden ayırmam mümkün değil” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X