Basketbolda Bursa takımları ne yaptı? İşte sonuçlar

Basketbolda Bursa temsilcileri Frutti Extra Bursaspor, TOFAŞ, Final Spor, Akran Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediyespor, 1 Ocak-3 Ocak 2022 tarihlerine oynanan karşılaşmalarda hangi sonuçları aldılar… Olay Final olarak sizler için derledik.

Basketbolda Bursa takımları ne yaptı? İşte sonuçlar

Basketbolda Bursa fırtınası esti.

Erkeklerde Frutti Extra Bursaspor, TOFAŞ ve Akran Gemlik kazanırken, Final Spor kaybetti.

Kadınlarda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor’un Galatasaray ile bugün oynayacağı maç, sarı kırmızılılardaki kotronavirüs vakaları nedeniyle ertelendi.

TİMSAH  ANTEP’TE COŞTU

Frutti Extra Bursaspor dün, ING Basketbol Süper Ligi’nde ilkyarının son, yeni yılın ilk maçında geçen hafta Anadolu Efes’i yenen Gaziantep Basketbol’u deplasmanda 75-67 mağlup ederek play-off yolunda önemli bir galibiyet elde etti.

Yeşil beyazlılar, bu sezon hem ligde hem de deplasmanda ilk kez üst üste 2 maç kazanırken ilkyarıyı 7 galibiyet ve 8 mağlubiyetle tamamladı.

TOFAŞ’TAN TARİHİ FARK

ING Basketbol Süper Ligi’nde ilkyarının son maçında dün, Bursa temsilcisi TOFAŞ, genç oyuncularla mücadele eden HDI Sigorta Afyon Belediyespor’u sahasında 90 sayı farkla 145-55 mağlup ederek 3 maç aradan sonra galip geldi.

Bu sonuçla mavi yeşilliler ligin ilkyarısını 8 galibiyet ve 7 mağlubiyetle tamamlamış oldu.

FİNAL YİNE KAYIP

Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcilerimizden Finalspor, yeni yılın ilk gününde Ankara’da konuk olduğu OGM Ormanspor’a 78-71 mağlup olarak dış sahada yine gülemedi.

Bu sezon deplasmanda oynadığı 7. maçı da kaybeden Bursa ekibi, ligdeki 6 galibiyeti de evinde elde etti.

AKRAN GEMLİK SON NEFESTE

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcilerimizden Akran Gemlik, 14. hafta mücadelesinde bugün Ankara Mamak Belediyespor’u Darnell Edge’nin son saniye basketiyle 82-80 mağlup ederek taraftarına yeni yıl hediyesi verdi.

Gemlik Spor Salonu’nda oynanan maça taraftarının desteğiyle çıkan Bursa ekibi son saniyesine kadar nefes kesen maçı kazanarak hem bu sezonki 6. galibiyetine ulaştı hemde 8. sıraya yükselerek play-off yolunda önemli bir adım attı. ABD’li guard Darnell Edge 7’si üçlükten olmak üzere kaydettiği 37 sayıyla maça damga vuran isim oldu.

İNCİLER’İN MAÇI ERTELENDİ

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında bugün Bursa’da oynanması planlanan Bursa Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray maçı, konuk ekibin 6 oyuncusunda görülen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Bursa ekibinden yapılan açıklamada, “Testleri pozitif çıkan sporculara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X