Basketbolda tüm profesyonel ligler sona erdirildi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, liglerde sezonları tescil ederek, şampiyon takım ilan etmeme kararı aldı.

Basketbolda tüm profesyonel ligler sona erdirildi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, liglerde sezonları tescil ederek, şampiyon takım ilan etmeme kararı aldı. Hidayet Türkoğlu: “Tüm ligleri sonlandırdık. Hiçbir ligimizde şampiyon ilan edilmeyecek. Küme düşme olmayacak.” açıklamasını yaptı.

Hidayet Türkoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“1.5 aylık süreci kurtarmaktansa önümüzdeki birkaç yılı kurtarmaya ve buna yönelik daha sağlıklı adımlar atmaya karar verdik. Kararı kulüplerimizle istişare ederek birlikte aldık. Biz federasyon olarak aldığımız her kararda kulüplerimiz ve lig direktörlerimizle istişarede bulunup adım attık. Erkeklerde 16 takımdan 13’ü, kadınlarda 13 takımdan 11’i ligin sonlandırılması yönünde talepte bulundu. Tüm kulüplerimize istişare ettikleri için ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah Türk basketbolu için hayırlısı olur. Bizim için en sağlıklı olan karar bu diye düşündük ve kulüplerimizle paylaştık.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X