Başkonsolosluk bilmecesi

Uluslararsı koalisyon gücüne bağlı uçakların, Türkiye`nin Musul Konsolosluğu`nu bombaladığı iddia edildi. Ankara vurulan yerin Başkonsolosluk değil, çok yakındaki bir başka bina olduğunu açıkladı.

Başkonsolosluk bilmecesi
Koalisyon güçlerinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üslerine yönelik havadan saldırıları devam ediyor.
 
Dün Musul kentinde IŞİD üslerine karşı yapılan hava saldırılarında çok sayıda bina havadan bombalanırken, örgütün üslendiği Türkiye Başkonsolosluğu da bombalanan binalar arasında yer aldı.
Arap medlasında yer alan haberlere göre, Türkiye Başkonsolosluğu binası dışında koalisyon güçleri, şeriat mahkemesini, kaymakamlık binasını, polis merkezini ve gençlik ve spor müdürlüğü binasını da yerle bir etti. Haberde, çok sayıda militanın öldürüldüğü iddia edildi.
Irak’ın en büyük ikinci şehri olan Musul, başkent Bağdat’tan 355 kilometre uzaklıkta bulunuyor. IŞİD’in Haziran’dan beri işgal ettiği kentte medyaya izin verilmiyor.
 
DIŞİŞLERİ: BOMBALANMADI
 
Haberin duyulmasıyla birlikte Dışişleri Bakanlığı Bağdat Büyükelçiliği’yle irtibata geçerek iddianın doğru olup olmadığını öğrenmeye çalıştı. IŞİD’in baskınından önce Musul Başkonsolosluğu’nda çalışan ve binanın yakınında oturan bir kaynak, Başkonsolosluk binasına boımba isabet etmediğini bildirdi. Söz konusu kaynak, Başkonsolosluk binasının çok yakınındaki bir başka binanın bombardımana hedef olduğunu söyledi. Bu binanın da IŞİD’in önemli karargahlarından biri olduğu iddia edildi.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç de Başkonsolosluğun bombalandığı şeklinde bir bilginin kendisinde bulunmadığını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X