Başköy’de ‘Dede Helvası’ birlikteliği

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, makamını bu hafta Nilüfer’in Başköy Mahallesi’ne taşıdı. Başköy Mahalle Muhtarı Erkan Ataman ve mahalle sakinleriyle görüşen Başkan Mustafa Bozbey, Başköy Mahallesi’nin 1927 yılından bu yana geleneksel olarak düzen

Başköy’de ‘Dede Helvası’ birlikteliği

Çok sayıda davetlinin yer aldığı Dede Helvası etkinliğinde, hep birlikte dualar edildi. Duaların ardından helva ve pilav ikramı yapıldı. Başköy’de “Dede Helvası”,  mübadele döneminde Yunanistan’dan Başköy’e gelen mübadillerin orada başlayan kolera hastalığından yaşamını yitirmesi nedeniyle başlatılan bir gelenek. Rivayete göre köyün ileri gelenlerinden birinin rüyası üzerine Başköy’de  helva yapılıp dağıtılmış ve bu helvadan sonra ölümler azalmış.

Dede Helvası’nın ardından  Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başköy Mahalle Muhtarı Erkan Ataman ile “Başkan Burada” karavanında bir araya geldi. Yapılan hizmetlerden son derece memnun olduklarını dile getiren Muhtar Ataman, halı saha ve imar planı taleplerini de Başkan Bozbey’e iletti. 

Gün boyu çalışmalarını Başköy Mahallesi’nde gerçekleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisinden randevu talep eden vatandaşlarla ve mahalle halkıyla da karavandaki makamında görüştü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X