Başköy’deki dev arazi çöp borcu için satıldı

Belediyelerin zor bir dönemden geçtiği malum. Kaynakları sınırlı. Bugünlerde vergi ve diğer gelir tahsilatlarında da sıkıntı yaşıyorlar. Yasalaşan yapılandırma paketiyle alacakların tahsilatının hızlanması bekleniyor ama henüz bu konuda da istenilen düzeyde para toplanamadığı haberleri geliyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Başköy’deki dev arazi çöp borcu için satıldı

Kıt ve kısıtlı bütçe imkanlarıyla hemşerilerine hizmet götüren belediyelerimiz yüklenicilere olan borçlarını ödeyebilmek için de zaman zaman mülk satışına yöneliyorlar.

Nilüfer Belediyesi de böyle yaptı.

Büyükşehir Belediyesi’nin BUSKİ faturalarıyla birlikte katık atık bedellerini tahsil etmekten vazgeçmesinin ardından çöp toplama firmasına olan hesabı ödemekte zorlanan Nilüfer Belediyesi arazi satışıyla müteahhit borçlarını kapatmaya başladı.

Katı atık bedellerine karşı Büyükşehir’den devraldığı araziyi borca karşılık satmakta bulan Nilüfer Belediyesi, Başköy Mahallesi’nde 1/1000 Ölçekli Dökümcüler Sitesi Batısı Uygulama İmar Planı’nda Lojistik Tesis Alanı’ndan kalan 30 bin 673.30 metrekarelik arazisini çöp müteahhidine verdi.

Yaklaşık 31 dönümlük mülkü Büyükşehir Belediyesi’nden katı atık bedellerinin mahsuben devralan Nilüfer Belediyesi, aynı araziyi 21 milyon 510 bin lira bedelle Kutlucan Temizlik Şirketi’nden Oğuzhan Kutlucan’a sattı.

Satışı teyit etmek için dün Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile konuştuk.

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

 

 

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X