‘Başladığımız işi yarım bırakmayacağız’

Başbakan Davutoğlu, ‘Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci” dedi.

‘Başladığımız işi yarım bırakmayacağız’

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Vanlı kardeşlerimin, Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin hayatına kasteden, rızkına göz koyan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız işi yarım bırakmayacağız, ne Çözüm Süreci yarım kalacak ne de terörle mücadele süreci” dedi.

Davutoğlu, partisinin Van Beşyol Meydanı’nda düzenlediği mitinginde, “Şimdiden uyarıyorum; herhangi bir şekilde sandık başlarında terör yaparak halkımıza şu veya bu partiye oy vermeleri için baskı yapmaya kalkan kim olursa olsun, en şiddetli şekilde adaletin önüne çıkartılacak. Kimseye bu milleti, bu ülkeyi, bu sandıkları terk etmeyeceğiz. 1 Kasım’da inanıyorum ki sizin inancınızla birlikte Türkiye kazanacak. Birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz kazanacak. Türkler de kazanacak, Kürtler de kazanacak. 78 milyon hep beraber kazanacak” diye konuştu.

Dün Trabzon’da vatandaşlarla buluştuğunu ve Karadeniz’den, Trabzon’dan Van’a selamlar getirdiğini anlatan Davutoğlu, “Trabzonlu Vanlıyla, Diyarbakırlı İzmirliyle ebediyen kardeştir dedik, onun için meydanlardayız. Meydanlardan çekilmedim, çekilmeyeceğiz. Hiç kimse bizi halkımızla buluşmaktan alıkoyamaz, engelleyemez” ifadesini kullandı.

Vanlılara “Bizimle bu kardeşlik yolunda yürümeye var mısınız? Bu ülkeyi ortak bir muhabbetle özgür, adil, mutlu, güçlü bir ülke yapmaya var mısınız?” diye soran Başbakan Davutoğlu, vatandaşların “evet” cevabı üzerine de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bizim kültürümüzde kimseyi kimliğinden, inancından, fikriyatından dolayı kınamak yoktur. Biz, insanı eşrefi mahlukat olarak görürüz. Yaratılmışların en şereflisi olarak görürüz, hepsini kardeş, dost biliriz. Siyaset yapıyor olmamızın yegane sebebi de amacı da budur. Biz, bölmek, parçalamak, şiddeti körüklemek için değil, kardeşliği, birliği, dayanışmayı getirmek için bir aradayız. Bu toprakların makus talihini değiştirmek için siyaset yapıyoruz, yokluğu, yoksulluğu, yasakları bu topraklardan silip atmak için siyaset yapıyoruz. Bu ülke için, bu millet için bu aziz Van için siyaset yapıyoruz. Maalesef biz bu amaçla gece, gündüz çalışırken, Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı hep beraber oturup kafa kafaya geceler boyu, işte Toros Yörüklerinden Ahmet, Batman Kürtlerinden Mehmet, Diyarbakır Kürtlerinden Mehdi, Bingöl Zazası Cevdet ve şimdi Vanlı Beşir hepimiz adımızla kimliğimizle masada oturuyor, Türkiye’nin geleceği için hep beraber çalışıyoruz. Hiçbir ayrım yapmıyoruz gönül gönüle, zihin zihine veriyoruz. Yıllardır tanıdığımız, birbirimizi kardeş olarak gördüğümüz Cevdet Bey’i başka bir kardeşimizden ayırmak mümkün mü?”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X