Başmüftü: Hac’daki izdiham kader

Suudi Arabistan’ın en önemli din adamı olan Başmüftü Abdülaziz bin Abdullah el-Şeyh, Hac’da dördü Türk 717 kişinin hayatını kaybettiği izdihamın, ‘insanoğlunun kontrolü dışındaki bir olay’ olduğunu söyledi.

Başmüftü: Hac’daki izdiham kader

Ülkenin resmi ajansı SPA’nın haberine göre, Abdülaziz bin Abdullah el-Şeyh önceki gün Mina’da Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif’la görüştü. Başmüftü Nayif’e trajedide hiçbir sorumluluğu olmadığını söyleyerek, ‘Kader kaçınılmazdır’ dedi.

Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif, Suudi Arabistan Hac Komitesi’nin de başkanı.

Öte yenden faciada yaşamını yitiren Türk hacıların da isimleri açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, daha önce 4 olarak açıklanan hayatını kaybeden Türk hacı sayısının yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirterek, kutsal topraklarda can verenlerin Yozgat 1947 doğumlu Sahure Coşkun ile yine Yozgat 1945 doğumlu Cemaynur Bozkurt olduğunu açıkladı.

Kayıp olduğu belirtilen 6 Türkün ise İsmail Aslan (Yozgat 1952 doğumlu), Şengül Aslan (Yozgat 1951 doğumlu), Satılmış Gençel (Yozgat 1941 doğumlu,  Enver Karaküllah (şirket görevlisi), Hikmet Çapar (Kastamonu 1937 doğumlu), İsmail Muzır (Kastamonu 1938 doğumlu) olduğu belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X