`Başsavcı`ya baskı var`

Milli Güvenlik Kurulu`nun 10 buçuk saat süren son toplantısının ardından yayınlanan bildirideki `legal görünümlü illegal paralel yapılanma ile mücadele` ifadesi çok tartışıldı.

`Başsavcı`ya baskı var`
Tartışmalardaki genel eğilim, ifade ile Gülen cemaati yapılanmasının kastedildiği yönünde oldu. Ancak Başbakan Yardımcısı Arınç’ın yine rekor sayılacak bir zaman dilimini kapsayan önceki günkü Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklama, gözlerin HDP’ye çevrilmesine neden oldu.
 
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, MGK bildirisindeki ‘illegal görünümlü legal yapılanma’ ile HDP’nin kastedildiğini vurgulayarak, partinin kapatılma süreci için düğmeye basıldığını öne sürdü. Kaplan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin, 6-7 Ekim olaylarından HDP’yi sorumlu tutan açıklamalarının ‘yargıya HDP’yi kapatın mesajı’ olduğunu söyledi.
 
İŞARET VERİYORLAR
 
Hasip Kaplan, ‘Bu demeçler, açıklamalar, mitingler, Yargıtay Başsavcısı’na parti kapatma davasını açın diye baskı işaretidir. Bu davayı açın demektir’ diye konuştu. Hükümetin bu politikalarının nedenini de ‘Suriye politikasında girilen açmaza’ bağlayan Kaplan, ‘Sudan Devlet Başkanı Beşir misali, haklarında teröre destek vermekten uluslararası tutuklama kararı çıkmasın diye böyle hareket ediyorlar’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X