Bat-çık kazaları için pratik çözüm önerisi

Olay Gazetesi’nde yer alan Söz Sizde köşesinde, Günay Yumruktay her gün vatandaş gazeteciliğinin ilginç örneklerini paylaşıyor. Köşede yer alan şikayetler veya çözüm önerileri muhatapları olan yöneticiler tarafından da dikkatle takip ediliyor.

Bat-çık kazaları için pratik çözüm önerisi

Söz Sizde köşesinde bugün yer alan Hakan Altunok imzalı yazı, ‘bat-çık’ olarak adlandırılan alt geçitlerde yaşanan kaza riskine değiniyor ve pratik bir çözüm önerisi sunuyor:

Bat-çıklarda kaza olmaması için önerim

Günay Bey merhabalar. Bursa’da veya tüm şehirlerde bat-çıklarda veya arkası görünmeyen virajlı yollarda uygulanabilir bir öneride bulunmak istiyorum.

Bat-çıklarda hemen hemen her hafta birkaç kazaya rastlıyorum. Kazaların % 90’ının sebebi, bat-çık içinde duran trafiğin gelirken görünmüyor olması ve gelen aracın yeterli durma mesafesi kalmadığı için de, önündeki araçlara çarpması şeklinde gerçekleşiyor.

Hatta kendim dahil birkaç defa kaza tehlikesi geçirdim. Bat-çıklara girerken ve çıkarken aynı sıkıntı var. Halbuki bir fotosel sensör ve ışıklı tabela ile kolayca önlenebilir. Gönderdiğim fotoğrafta örnek göstermeye çalıştım.

►Yazının tamamı için tıklayın…  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X