Batı Çevre Yolu cuma günü ulaşıma açılacak

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Batı Çevre Yolu’nda incelemelerde bulundu. 14 km’lik 120 milyon TL yatırım bedelli çevre yolunu 5 Haziran Cuma gününde 6 km’lik kısmını açacaklarını söyled

Batı Çevre Yolu cuma günü ulaşıma açılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel ve partileriyle birlikte Batı Çevre Yolu’ndaki çalışmaları inceleyen Elvan, çalışmalar hakkında şantiye yetkililerinden bilgiler aldı. 2007 yılından bu yana imar sorunları nedeniyle tamamlanamayan yolla ilgili açıklama yapan Elvan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in göreve gelmesinin ardından imarla ilgili sorunların büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi. Yolun tamamlanmasına Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Akaydın tarafından 5 yıllık bir kesintiye uğradığını ifade eden Elvan sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki hafta önce bir inceleme yapmıştık bu hafta da bir inceleme yapıyoruz. Çalışmalar devam ediyor. Bu hafta 5 Haziran Cuma günü öğleden sonra yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yolun 6 km’lik kısmı açılacak. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Batı Çevre Yolu Mustafa Akaydın döneminde onay vermemesi nedeniyle 5 yıllık bir kesintiye uğradı. Ancak Menderes Türel’in göreve gelmesiyle gerekli işlemler tamamlanıp imarla ilgili sorunun önemli kısmı çözüldü.”

“KAYBOLAN YILLAR NEDENİYLE ÜZÜLÜYORUZ”

Yolda incelemelerde bulunan Başkan Türel de yolun açılmasına sevinmesi gerekirken kaybolan yılları düşününce üzüldüğünü ifade etti. Yolun Uncalı Mezarlığı’na kadar kısmının ilk etap olarak açılacağını da ifade eden Türel, “Bu yoldan geçerken Antalya’nın kayıp yıllarını düşününce üzülüyoruz. Kaybolan yılları düşününce sevinçlerimiz üzüntüye dönüşüyor. Uncalı Mezarlığı’na kadarlık kısmı açılacak. 1 km’lik bir bölüm 2×1 olarak devam edecek ancak kısa bir süre sonra orası da 3×3 olarak açılacak. Antalya’mıza Batı Çevre Yolu iyi gelecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X