Batı Şeria’da gerginlik 35 yaralı

Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria’nın Nablus kentindeki Duma beldesinde Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayı protesto etmek isteyenlere İsrail askerleri müdahale etti.

Batı Şeria’da gerginlik 35 yaralı

İsrail askerlerinin plastik mermi, göz yaşartıcı gaz kullanarak yürüyüşe müdahale etmesi sonucu, 35 kişi yaralandı. Müdahale sırasında, Filistin Kızılayı ekibi ve gazetecilerin, İsrail askerleri tarafından doğrudan hedef alındığı belirtildi. Tel HaShomer ve Soroka hastanelerinde tedavi altına alınan Devabişe ailesini ziyaret eden Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, anne ve baba Devabişe ile oğulları Ahmed’in sağlık durumlarının ağır olduğunu açıkladı.

Öte yandan Arap Birliği de, Yahudi yerleşimcilerin, Nablus’ta Filistinlilere ait evi ateşe vererek bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayın, şeffaf ve tarafsız bir şekilde soruşturulması için Birleşmiş Milletler (BM) bünyesinde uluslararası bir komite oluşturulmasını talep etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X