‘Batı Trakya cazibe merkezi olabilir’

Batı Trakyalı işadamı, Beyond Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ ortaklarından Hasan Bakioğlu, Ali Koç, Ferit Şahenk ve Ahmet Çalık gibi isimlerle biraraya geldiğini belirterek, ”Hem Yunanistan hem de Batı Trakya’da neler yapılabileceğini görüştük. Kendi

‘Batı Trakya cazibe merkezi olabilir’

Bakioğlu, geçtiğimiz günlerde Antalya’da gerçekliştirilen G20 Zirvesi kapsamındaki toplantılara Batı Trakya’dan katılan tek isim olduğunu hatırlatarak, burada Türkiye’de söz sahibi olan birçok firma ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduğunun altını çizdi. Bakioğlu, ”Katılımımız enerji şirketimiz Beyond Yenilenebilir Enerji Sistemleri AŞ adınaydı. Takdir edersiniz ki, yenilenebilir enerji Türkiye açısından oldukça önemli bir pozisyona geldi. Bu alanda Yunanistan’da edindiğimiz tecrübelerimizi Türkiye’de etkin bir şekilde paylaşmak istiyoruz” diye konuştu.

SOMUT PROJELER YOLDA

Zirvede, Türk işadamları ile sıcak görüşmelerinin olduğunu dile getiren Bakioğlu, şöyle devam etti: ”Başta Ahmet Çalık, Ferit Şahenk, Ali Koç, Zeynep Bodur, Erdal Bahçıvan ve İbrahim Çağlar olmak üzere birçok önemli isimle hem Yunanistan hem de bölgemiz Batı Trakya’da neler yapılabiliri görüştük. Bazı işadamlarımızın Yunanistan’daki krizi fırsat olarak gördüklerini yakından biliyoruz. Kendilerine bölgemizi, Türkiye için bir cazibe merkezi haline getirebileceğimizden bahsettim. Bu vesile ile soydaş gençlerimizi Batı Trakya’da tutma imkanımız artacak hem de tüketici bir toplumdan üretici ve yaratıcı bir toplum haline dönüşmeye başlayabileceğizi anlattım. Tüm bunların olabilmesi için değerli işadamlarımıza ve işkadınlarımıza çok önemli görevler düştüğünün altını çizdim. Önümüzdeki günlerde daha somut projelerle kendileriyle yeniden buluşacağız inşallah. Kısa ve orta vadede Batı Trakya için faydalı projelerin ve işbirliklerinin ortaya çıkacağını umutla ediyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X