Batı Trakya’da Çavuşoğlu sevinci

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun Bakanlar Kurulu’nda yapılan revizyonda Başbakan Yardımcılığına getirilmesi doğduğu topraklar olan Batı Trakya’da sevinçle karşılandı.

Batı Trakya’da Çavuşoğlu sevinci

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Hakan Çavuşoğlu’nun, Başbakan Yardımcısı olarak atanmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Batı Trakya Türklerinin, Türkiye’de üst düzey makamlara gelen hemşehrileriyle her zaman gurur duyduğunu ifade eden Şerif, “Soydaşımız Hakan Çavuşoğlu’nu canı gönülden tebrik ediyoruz.” dedi.

Radikal Sol İttifak Partisinin (SYRİZA) İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek de Çavuşoğlu’nun açıklanan yeni kabinede yer almasının tüm azınlık için büyük gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş da Çavuşoğlu’nun Başbakan Yardımcısı olmasının Türk azınlığın yanı sıra Balkanlardaki tüm Türk topluluklar için de büyük onur vesilesi olduğunu söyledi. Aliçavuş, Çavuşoğlu’nun bu zorlu görevi başarıyla yerine getireceğine inandıklarını ifade etti.

DOĞDUĞU KÖYDE MUTLULUK

Hakan Çavuşoğlu’nun Başbakan Yardımcısı olması doğduğu Gümülcine’ye bağlı Delinasuf köyünde büyük sevinçle karşılandı. Çavuşoğlu’nun, 81 yaşındaki amcası Selim Çavuşoğlu, yeğeninin Başbakan Yardımcılığını televizyondan öğrendiğini, bunun üzerine telefona sarılarak yeğenini tebrik etmek için aradığını söyledi. Amca Çavuşoğlu, “Onda büyük yetenek var. Çalışarak hak ediyor.” dedi.

Çavuşoğlu, yeğeninin küçük yaşta babasını, sonrasında annesini kaybettiğini, çocukluğunun zor şartlarda geçtiğini söyledi. İlkokul dönemini köyde geçiren yeğeninin daha sonra eğitim için gittiği Türkiye’de evlenerek kaldığını hatırlatan Çavuşoğlu, “Hakan okulunu bitirdikten sonra askerlik görevini yapmak için buraya geldi. Ama bir türlü huzur bulamadı. ‘Ben buralarda duramam’ dedi ve gitti. Sonradan öğrendiğimize göre, işin içinde sevda varmış. Şimdiki eşi Fatma Hanım ile birbirilerini seviyorlarmış ve o yüzden geri dönmüş. Fatma’nın çağırmasında hayır varmış. Şimdi mutlu bir ailesi ve iki çocuğu var. Allah hepsine ömür versin, memlekete faydalı olsunlar.” şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu’nun 77 yaşındaki halası Ferişte Alioğlu da yeğeniyle Başbakan Yardımcısı olmasından sonra yaptıkları telefon görüşmesinde Çavuşoğlu’nun babası ile aralarında geçen konuşmayı hatırlattığını belirtti. Alioğlu, “Rahmetli kardeşim, Türkiye ile ilgili olumsuz haberler duyduğunda ‘Yönetim bizim elimize geçse ortalığı düzeltiriz ama bize kalmaz’ diyordu. Kendisine bunu anlattım ve ‘Baban böyle demişti, bilesin, ona göre’ dedim. Bugüne kadar olumlu işler yaptı. Bundan sonra da bu şekilde devam etmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X