Batı Trakya’da çirkin saldırı

Batı Trakya’da, Türk Azınlığın temsilcisi konumundaki Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin (DEB) yeni genel merkez binasına saldırı düzenlendi.

Batı Trakya’da çirkin saldırı

DEB’nin, Yunanistan’ın Gümülcine kentinde bulunan binasına önceki gece yapıldığı tahmin edilen saldırıda, binaya kapıyı kırarak giren saldırganlar, duvarlara mavi boya ile ‘Trakya’nın bekçileri’ yazdıktan sonra özel bir bölümde muhafaza edilen partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in ölümüne neden olan kazada kullandığı otomobili çaldı. 

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Aliçavuş olayla ilgili yaptığı açıklamada, saldırının dün sabah gelen parti görevlileri tarafından fark edildiğini belirterek, şunları kaydetti: ”Şehir merkezi dışındaki genel merkezimize yeni taşınıyoruz, bu nedenle binada henüz güvenlik sistemleri ve gece bekçisi yok. Saldırganlar binanın dış camları ve giriş kapısını kırarak içeri girmiş. Sadık Ahmet’in resimlerini ve fotokopi makinesini parçalamışlar. Duvarlara da Yunanca olarak ‘Trakya’nın bekçileri’ yazmışlar. Ancak en ilginç olanı bina içerisinde özel olarak hazırladığımız bir bölümde bulunan partimizin kurucusu Sadık Ahmet’in ölümüne neden olan kazada kullandığı otomobilini alıp götürmüşler. Hasarlı olması nedeniyle bizim zorlukla buraya taşıdığımız aracı alıp götürmek sadece birkaç kişinin yapabileceği iş değil.’

ŞİDDETLE KINIYORUZ

Parti yetkililerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisin binada inceleme yaptığını anlatan Aliçavuş, ‘Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Binada meydana gelen hasardan daha çok bizim için manevi değeri olan, Sadık Ahmet’in otomobilinin çalınması. Polise verdiğimiz ifadede bunu özellikle belirttik. Saldırganların bir an önce yakalanarak, aracın iade edilmesini bekliyoruz. Ancak, ne olursa olsun, herkes bilmeli ki, bu çeşit saldırılar bizim mücadele gücümüzü engelleyemez’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X