Batı Trakya’da Eminlatif dönemi

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin 26. Olağan Genel Kurulu’nda yeni başkan Dr. Ali Eminlatif oldu. 949 üyenin oy kullandığı kongrede oyların 505’ini alan Eminlatif ipi göğüslerken, diğer aday Hasip Semerci ise 431 oyda kaldı. Oylamada 13 oy geçers

Batı Trakya’da Eminlatif dönemi

SEYİT GÜNDOĞAN

 

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Merinos AKKM’de gerçekleşen ve iki adayın yarıştığı 26. Genel Kurulu’nda, ipi Dr. Ali Eminlatif göğüsledi. Aldığı 505 oyla Batı Trakya Türkleri Derneği’nin yeni başkanı olan Eminlatif, ilk etapta hemşerilerinin istedikleri zaman birar aya geleceği ve birçok etkinliklerini gerçekleştireceği Balkan Evi’ni hayata geçireceklerini belirterek, aynı zamanda hemşerilerinin çalışma izni, göç idaresi ve sağlık sigortası gibi sorunlarının çözümü ile önemli ölçüde yol katedeceklerini söyledi.

Batı Trakya davasının milli bir dava ve siyaset üstü bir dava olduğunu belirten Eminlatif, yeni dönem için çok ciddi projeleri bulunduğunu söyledi. İlk etapta en öncelikli projelerinin bir Batı Trakya Evi kurmak olduğunun altını çizen Eminlatif, “Hemşerilerimizin istedikleri zaman bir araya geleceği bir mekân alacağız. Geniş kapsamlı kültürel etkinliklerin yapılacağı, içinde dokografya müzesinin yer aldığı ve gençlerimiz için kursların olduğu bir mekân olacak. Bunun yanında hemşerilerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz. Lozan Anlaşması’yla verilen temel haklarımızın çoğu AB uyum yasasının içinde kayboldu. Bun sorunların başında; ikamet sorunları, göç, sağlık ve çalışma izniyle ilgili komiteleri belirledik. Tüm hemşerilerimizin bire bir takibini yapacağız ve ücretsiz olarak hizmet vereceğiz. Bu dönemde bu sorunların çözümü için önemli yol katedeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Dr. Ali Eminlatif’in listesi şu isimlerden oluştu:

​İsmail Hayat, Hasan Ali Çavuş, Ahmet Serdar, Gökhan Çobanoğlu. Ramadan Eminoğlu, Mustafa Köse Ahmet.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X