Batı Trakya’da göç başladı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse, Yunanistan’daki ekonomik krizle birlikte Batı Trakya’da yaşamın gittikçe zorlaştığını, çok sayıda soydaşın göç etmek zorunda kaldığını söyledi.

Batı Trakya’da göç başladı

Yunanistan’da kurulu Dostluk Eşitlik ve Barış (DEB) Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, geçtiğimiz günlerde BTTDD Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.

Şükrü Köse, burada yaptığı konuşmada, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’u ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile gerirdi. DEB Partisi’nin Yunanistan’daki son seçimlerde aldığı oy oranıyla tüm bölgenin ve Avrupa’nın dikkatini çektiğini kaydeden Köse, “Parti, Batı Trakya’daki soydaşlarımızın hak ihlallerinin kamuoyuna duyurulması, demokratik koşullarda ve hukuk çerçevesinde haklarının savunulması ve tüm dünya kamuoyuyla paylaşılması noktasında önemli görevler üstleniyor” diye konuştu. Köse, Yunanistan’da hükümetler değişse de Batı Trakya politikasının değişmediğine işaret etti. Ülkedeki  ekonomik krizle birlikte Batı Trakya’da yaşamın gittikçe zorlaştığının altını çizen Köse, çok sayıda soydaşın kendi yaşadıkları topraklardan göç etmek zorunda kaldığını vurguladı.

İMZA KAMPANYASI

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da, yeni açtıkları genel merkeze bir saldırı düzenlendiğini hatırlatarak, ”Bizler için orada en önemli değer Dr. Sadık Ahmet için hazırlanan köşeydi. Ancak bazı güçler kurucu genel başkanımızın hatıralarına katlanamadı; o elim kazadaki aracı çaldılar. Birilerinin bunun siyasi sorumluluğunu alması lazım. Son aylarda bize karşı olan baskının arttığını hissediyoruz” dedi. Haklarının iadesi için imza kampanyası başlattıklarını da açıklayan Ali Çavuş, üyesi oldukları kuruluşlar kanalıyla Avrupa’da seslerini yükseltmeye devam ettiklerini söyledi. Bu noktada önemli kazanımlar sağlanabileceğini ifade eden Ali Çavuş, şöyle devam etti: ”Tek hedefimiz Lozan Antlaşmasıyla kazandığımız haklarımızı alıp, eşit vatandaş olarak bulunduğumuz ülkede yaşamak. Bizim sıkılacak tek kurşunumuz var. O da hoşgörü. O topraklara hoşgörüyü biz getirdik ancak karşı taraftan hiçbir zaman hoşgörülü bir yaklaşım görmedik.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X