Batı Trakya’da sünnet coşkusu

Büyükşehir Belediyesi tarafından Yunanistan’ın Gümülcine iline bağlı Kozlukebir’de düzenlenen sünnet şöleninde 115 çocuk erkekliği ilk adımlarını atarken, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şölende adeta bayram havası yaşandı.

Batı Trakya’da sünnet coşkusu

Tüm balkan ülkelerinde çeşitli zamanlarda sünnet şölenleri düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl Yunanistan’da da bir ilki gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da köyü olan Kozlukebir’de resmi kanallardan düzenlenen ilk sünnet şöleninde bölgedeki yaklaşık 50 köyden gelen 115 çocuk erkekliğe ilk adımını attı. 

Büyükşehir Belediyesi’nin Hacivat – Karagöz gösterileriyle renklenen etkinliğe Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine’nin seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Batı Trakya Rodop milletvekilleri ile yaklaşık 10 bin soydaş katıldı. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mahmut Şevket Öztürk’ün Kuran tilaveti ile başlayan törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa ile balkan ülkeleri arasında yüzyıllar öncesine dayanan kardeşlik bağı olduğunu hatırlatarak, her zaman bölge halkının yanında olduklarını söyledi.

Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet de bölgede adeta bir bayram havası yaşatan etkinliğe verdikleri desteklerden dolayı günün anısına Başkanvekili Köse’ye teşekkür plaketi verdi. Sünnet şöleninde ayrıca sünnet olan tüm çocuklara Büyükşehir Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X