Batı Trakyalılara Bursa’dan birlik mesajı

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’ni ziyaret etti.

Batı Trakyalılara Bursa’dan birlik mesajı

Şube Başkanı Ali Eminlatif, ”Değerli büyüğümüz bu ziyaretleri ile bizleri onurlandırdı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Her konuda yanlarında olduğumuzu bir kez daha kendisine ifade etmek istiyorum. Türkiye’de Batı Trakya Türklerinin sorunları büyük ölçüde çözüm buldu. Artık bizler de Genel Merkezimizin öncülüğünde Batı Trakya’ya odaklanmak istiyoruz. Birlik ve beraberlik içinde sesimizi daha gür çıkarmalıyız” dedi.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Müftü İbrahim Şerif de, BTTDD Bursa Şubesi’nin önemine ve gücüne işaret ederek, bu çatı altında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şerif, Yunanistan’da Batı Trakya Türk Azınlığı’na haklarının hala verilmediğini ifade ederek, bu konuda mücadelelerini sürdürdüklerini anlattı. Ağır ekonomik krizin de etkisiyle Yunanistan’da artık siyaset konuşulmadığının, ‘A’ veya ‘B’ partisinin gelmesiyle bir şeylerin değişeceğine inananların sayısının çok azaldığının altını çizen Şerif, bu noktada Türk azınlığın temsilcilerinin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X