Batı Trakyalıların büyük buluşması

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi ile Derneğin Çiftehavuzlar Lokali işbirliğinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle düzenlediği ‘7. Kur’an-ı Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif’ büyük ilgi

Batı Trakyalıların büyük buluşması

Önceki gün Fatip Çiftehavuzlar kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, binlerce Batı Trakyalının yanı sıra Bursa protokolü ve Batı Trakya’dan gelen heyet hazır bulundu. Tasavvuf Vakfı Karabaşı Veli Dergahı Semazen Ekibi’nin gösterisi ve ilahilerle başlayan geleneksel organizasyon açılış konuşmaları ile devam etti. 

İlk olarak kürsüye çıkan BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Uzm. Dr. Ali Emin Latif, büyük katılım için hemşerilerine teşekkür etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, efsane liderimiz Dr. Sadık Ahmet başta olmak üzere hakkın rahmetine kavuşan tüm soydaşlarımıza ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

TÜRKİYE’DE SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

BTTDD Genel Başkanı Necmettin Hüseyin de, geleneksel buluşma ve katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalılar’ın sorunlarının son dönemde büyük oranda çözüme kavuştuğunu anlatan Hüseyin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. 

Hüseyin, tüm dernek üyelerini 14 Mayıs’taki Genel Merkez genel kuruluna beklediklerini de sözlerine ekledi. Daha sonra kürsüye gelen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye’de yaşayan Batı Trakyalıların sorunlarının çözüme kavuştuğunu vurguladı. Bunda Bakan Müezzinoğlu’nun düzenlediği çalıştayların büyük payı olduğunun altını çizen Dündar, sözü etkinliğe getirdi ve ”Güzel ve örnek bir etkinlik oluyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” diye konuştu. Daha sonra kürsüye çıkan Rodop Milletvekili İlhan Ahmet bu tür etkinliklerin önemine işaret ederken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse ise birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

DÜNYA BİRİNCİ HAFIZLAR BÜYÜLEDİ

Açılış konuşmalarının ardından Şehreküstü Camii İmamı M. Lütfi Taşçı, dünya birincilikleri bulunan ünlü hafızlar İstanbul Fatih Camii İmamı Bünyamin Topçuoğlu, İstanbul Eminönü Yeni Camii İmamı Ferruh Muştuer, İstanbul İstoç Camii İmamı Mustafa Kızılcaoğlu, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okudu. İlgiyle izlenen etkinlik dualar ve yöresel yemek ikramı ile son buldu.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X